Wednesday, March 29, 2017

Cengkenit/Kutu Babi

 Rabu lps balik kg
Biasa lar klu balik kg....mesti merayau2 dlm kebun cari sayur kg dak?
Ms ngah potong bunga kantan
Terasa ada 'benda' gigit kt pelipat betis...tgk2 mcm xde apa
Tp rasa mcm pedih la jgk...atie biarkn je
Jenuh la ngutip mcm2 sayuran
Lupa dah kisah rasa sakit pedih kat pelipat betis tu
Semlm....ya semlm!!
Atie rasa pedihhhh sgt kat pelipat betis tu
Tgk mcm ada benda kecik hitam kat situ...tarik mcm sakit!!
Pastu br teringat!!
Maybe itu cengkenit!!!Allah Huakbar...lamanya 'dia' dok situ
Hisap darah atie!!
Jenuh tarikkkk....sakit noo...dapt jgk..siap tenyeh
Kuar darah..pastu atie sapu myk cap kapak..
Geli geleman rasanya bila ingat!!
Klu korang tgk gambonya pon...mesti seram jgk kan?
Kenal ke korang?Sapa pernah kena ????



Atie Buat FB baruuu..

ALHAMDULILAH
Settle jgk nak buat acc FB baru utk biz atie.
Acc FB lama mmg dah tak dapat dikesan...sedihnya larrr
Kawan2 BLOG  yg ada FB
Blh ADD atie semula kat FB baru atie tu...Tkasih semua
Nak kenal atie??
Blh singgah jgk...sbb profile FB trpaksa guna 'muka' sendirik!
Hehe...
Malu aiiii...tau!!
Ni Link FB atie...ATIE MOHD ZAINUDDIN

Cucur Jagung

Salam 
Sarapan pg atie & My IMAM seblm g keje
Cucur jagung...buat sikit jer..lps ler sarapan buat kami berdua
Resepi main campak2 jer
Janji apa yg ada lam esbok tu....leburrrr semua
Yg penting jagung wajib ada ler....dah namanya nya bubur jagung dak?
Cucur kali ini lembuttt jer sbb atie guna air panas
Tp mula2 kena kacau dgn senduk ler......kan panas kang melecur jari!
Cicah dgn cili sos...mmg sodap!
Jemput semuaaaa...


Tuesday, March 28, 2017

Order Telekung Online

Alhamdulilah...
Telekung online yg atie tempah dah pon slmt sampai.
Disamping jual barang
Atie jg suka beli brg2 yg kawan2 jual...yg atie brkenan
Antaranya telekung ni...blh tempah ikut labuh yg kita nak
Lgpon kain cotton...ada corak timbul lg!
Atie xminat telekung skrg
Yg kainnya licin tu..kdg2 kainnya rasa sempit..ke.. atie dah membeso!
Hehehe
Yg ni mmg selesa...besorrr...labuhhh...
Tempah ni dgn kawan sekolah dulu..dia biz telekung
Atie order 2 helai
Tp order telekung je...kainnya takmo..sbb kain dah ada.
1 atie beli utk diri sendiri..lgsatu beli utk MIL
Selesa..org2 tua sukakan?
Ada telekung baru...rasa seronok bila sembhyg
Inn Shaa Allah



Sup Daging + Sayur Sawi

 Alhamdulilah...juadah tgahri dah pon siap
Umur dah meningkat ni...dok rmh berdua jer...mls nak msk yg renyah2
Yg simple2..tak lelama kat dapo
Kecuali....klu anak2 blk bercuti..tu br rajin msk mcm2
Lgpon 
My IMAM ni suka yg brkuah2 bening...sup2...poberet dia tuh!
Klu masak yg brlemak2 ni...kureng sikit dia
Wife dia jerrr yg suka nooooooo msk2 lomak nih!Hehe.....
Jemput semuaaa


Meehoon Goreng (Apa Yang Ada Jer)

Salam...slmt pg semua
Bekpes arini...bersiaran dari lam kuali...hahha
Nama pon unik...meehoon goreng apa yg ada jer...nape gitu?
Abih kat dapo hanya apa yg ada jer
Kita leburrrr semua masuk lam kuali...janji konyang dak
Untung dapat suami yg tak cerewet makan....apa yg dihidang..itu la yg dimkn
Alhamdulilahhhh..tengkiu My IMAM..hehe
Jemput semuaaa...

Takde sawi..kita bantai kacang buncih!..hehe

Monday, March 27, 2017

FB 'Hilang"....Siapa Pernah Jadi Gitu?

Salam semua
Start semlm FB atie tak blh bukak....'hilang' teruih!!
Sedihnya larrrr....byk kenangan dalam tu
Dah try jgk mcm2.....tp tak taulah blh dpt balik /tak FB atie tu.
Ada sapa2 pernah jadi camtu ya?
Cara mengatasinya??
Klu blh atie nak FB tu jgk....tp klu dah tak blh..trpaksa bkk acc baru
Lgpon atie nak biz..biasa guna FB jer
Klu korang bukak FB atie mmg xdpt buat masa skrg
Pda yg nak order SAMBAl GARING CHENOR
Blh terus email atie jer ya...

azatie_sayang7071@yahoo.com.my


Monday, March 13, 2017

Rindunyaaaa Dengan BLOG

Assalamualaikum semuaaa
Rindunyaa dgn blog...rindunya dgn kwn2 alam maya semua
Rindunya nak berceloteh
Semoga kawan2 semua sihat yer....Alhamdulilah
Dah 2 bln lbh kurang 'tinggalkn' blog ni
Walaupon terasa nakkkk sgt ...nak citer pjg2 dgn kawan2 semuaaaa.
Inn Shaa Allah
Semaoga atie 'kuat' utk menulis di blog ini.
Doakn yer....




© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™