Sunday, August 22, 2010

Menu Ramadhan yg ke11.

Moningggggg!....Salam semua!...Selamat berhari mggu!g mana hari ini?... nyoping baju raya tuk anak2 kot?..biasa la klu raya nie,anak2 la yg paling teruja...atie?lom lagik....ssh nk kumpulkn anak2 bila dh masuk asrama nie...blh soping sama2...letih klu lps sorang2 bwk g beli baju raya. Adik lak dh sibuk tanya ..bila ibunya nk buat kuih raya(lbt lagi la Dik...ngee!).menu semlm.... atie msk kerabu taugeh + pucuk paku....ikan kering bercili & sambal tahun.atie paling suka sambal tahun...ini masakan org jawa yg famous la...tapi klu atie buat mmg pedasssss!klu sapa2 yg x tahan pedas...xyah la mkn sambal nie,kang cirit-birit lak.anak2 atie pon suka gak..biasanya tuk anak2, atie kurangkn pedas & lebihkn ayam & tempe(peyok laen tuh!)..sbb ibunya nie klu x pedas,x sah!....tapi rasanya antara org2 jawa2 nie...laen2 cara masakan sambal tahunnya...ini stail atie la(melayu cuba nk jadi jawa..hikhik)...korang layan gambar yer..Daaaaaa...





Kuih nie laling beli jer...sonang den!

3 comments:

  1. atie..ikan masin pedas tu akak selalu buat..membuka selera..pastu siap darah pun naik..
    Sambal taun..kak tak pernah masak, walaupun org jawa.Pernah makan..tapi rsepi dia lain2..

    ReplyDelete
  2. boleh tak tunjuk camner cara masak sambal tahun tu..tadi tgk pasar ramadan kat astro ada ramai betul orang jual sambal tahun kat tanjung karang tu.

    ReplyDelete
  3. Waduh2...kak...sedapnyer akak masak...

    ReplyDelete