Arini bz sikit...nk buat & settlekan bill2 & bayaran pekerja2...so xleh nk gebang pjg2.Insallh nanti klu keje atie beres...atie g terjah umah korang yer.layan la, gulai lemak labu air yg atie msk tadi...klu nak ambik sendirik lam peyok yer!Daaaaaaa....
Bahan-Bahan :
1/2 biji labu air - hiris ikut suka
1 labu bawang besar - hiris halus
2 ulas bawang putih - hiris halus
1 helai daun kunyit
1 batang lada merah - belah 2
1 batang lada hijau - belah 2
200 g udang hidup - dikupas kulit
secukup santan
garam secukup rasa
1 labu bawang besar - hiris halus
2 ulas bawang putih - hiris halus
1 helai daun kunyit
1 batang lada merah - belah 2
1 batang lada hijau - belah 2
200 g udang hidup - dikupas kulit
secukup santan
garam secukup rasa
Cara-cara
1.Mula-mula buangkn kulit labu air & potong ikut suka masing2 & bersihkn.
2.Kemudian,satukan kesemua bahan2 kecuali labu air @ timun di dalam periuk dan masak hingga mendidih dgn menggunakan api pelahan
3.Masukkan labu air dan gaul hingga rata.
4.Tambah santan jika perlu dan masak hingga labu air lembut...masukkan juga daun kunyit yg telah disiat sdkt.
5.kacau lg dlm 5 minit,isi garam(klu suka blh isi pak aji) & sedia tuk dihidangkn.
1.Mula-mula buangkn kulit labu air & potong ikut suka masing2 & bersihkn.
2.Kemudian,satukan kesemua bahan2 kecuali labu air @ timun di dalam periuk dan masak hingga mendidih dgn menggunakan api pelahan
3.Masukkan labu air dan gaul hingga rata.
4.Tambah santan jika perlu dan masak hingga labu air lembut...masukkan juga daun kunyit yg telah disiat sdkt.
5.kacau lg dlm 5 minit,isi garam(klu suka blh isi pak aji) & sedia tuk dihidangkn.
sedapnya... kalau ada sambal belacan dengan ikan goreng lagi sedap
ReplyDeleteMemang sedap..
ReplyDelete