As Salam..Dah tido ker?...ptg tadi dok melayan mkn jambu batu(beli kt pasar mlm..) & jambu susu.cicah ngan sambal pencicah...resepi atie sendirik!hihi...biasa org klu mkn jambu batu ngan asamkan?...tp atie paling suker mkn ngan sambal pencicah nih...buat lak pedas2...sampai berasap tinge....klu pedas,berenti jap.....pastu sambung blk.mkn sorang jer...MyLaling bknnya suker mkn benda2 camni....xtau la sampai bila br habih...sapa nk join atie mkn????Cara resepi atie buat pencicah.
Beberapa Biji CiliApi-ikut suka nk pds blh tambah
Sesudu gula Pasir
Sedikit Belacan-bakar dulu
Kicap manis
Cara-cara;
Patahkn ciliapi..isikan dl mangkuk.kemudian masukkan gula ,kicap & belacan...gaulkn sebati hingga belacan hancur.pastu blh la buat cicah....
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletejambu dgn kicap cili.. padan..;)
ReplyDeletesalam ....... huh meleleh air lior. sdap nyer
ReplyDeleteSalam, dari cendawan kita ke jambu batu. Kalau anta kak Kak se besen tak cukup ooi.....dari ubi kayu awak goda saya dengan jambu batu, Kan dah kena pergi cari ni.
ReplyDeleteingatkan kak atie petik jambu batu dr kebun.. baru nak minta sebakul.. ghupenya beli kat pasar mlm..
ReplyDeletesy pun suka juga makan jambu dgn pencicah lagu tu.
as-salam. jambu susu tu... mane kak carik ek? cube gtau ngan precise skali =)
ReplyDeletetrima kasih..