Ucapan terima kasih atie ucapkn kpd korang semua yg byk tolong atie dlm prob blog atie semlm.keprihatinan korang amat atie hargai..terima kasih.jom layan lempeng & sambal atie nie..Daaa
Bahan-bahan ( 3 keping )
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan air
- 1/2 st garam
- minyak masak
Cara-cara
- Tepung gandum, air & garam masukkan dalam blender...kisar sampai tepung tak berketul. Adunan mmg cair.
- Panaskan kuali lagi elok guna non stick pan. Masukkan sikit minyak masak,ambil sesenduk adunan dan ratakan. Masak dengan api slow. Bila dah masak, balikkan yg sebelah bawah pula.
- Bila dah agak kekuningan kira dah masak lah tu. Siap utk dimakan dgn sambal tumis ikan bilis/kari ikan atau sardin cili api...sedap..
atie suker yg 'geseng' camni..ngeee
wahh makan malam2 ni sedappp...
ReplyDeletesalam Amiey..k.atie buat sarapan je nih!hihi
ReplyDeletelempeng nampak mcm roti canai..
ReplyDeletesedap nie..
mak deqlis klu wat lempeng dia ada buh kelapa parut...
yg kak tie nyer nie kurang kalestrol..leh cuba:)
salam deqlis....nie kuih org malas nk buat sarapan ..hihi
ReplyDelete