Friday, February 3, 2012

Juadah Hari Ini.

Salam semua.Dah ptg br nk menayang menu tghari tadi ya..antara masakan atie sambal ayam,tumis sayur taugeh + tauhu,sambal kelapa & ulaman pegaga.
Alhamdulilah,rezeki kami hari ini.Mulai hari ni sampai selasa ada la kawan kami berdua mkn sbb Adik mula bercuti arini.Kul 12 tghari tadi ambik dia kat asrama...ada la kwn atie nyembang bila MyLaling g keje.
Mulai esok lak,bermula la sibuk menghadiri jemputan majlis perkahwinan.Kt Taman atie ni jer ada 2 undangan,lom lg kat kg MIL.InsyaAllah,kami sampai nanti.
Jemput makan semua...dh kenyang?Xper la....


16 comments:

  1. salam akak...ayam takmo...tolak tepi sikit yer.... tp bak mai sini sambal nyor ngan ulam pegaga tu...pergh...lama tak makan (sbb takde geng)...adui....letak tempoyak tak??

    ReplyDelete
  2. EMAK BUI SUKA BERULAM PEGAGA NI..*__*

    ReplyDelete
  3. Atie..memang dah kenyang pun..makan cekodok je..he he
    tapi menu atie ni sungguh menyelerakan..

    ReplyDelete
  4. wauuuu sedapnya
    dulu akak tanam pegaga dlm pasu...gemuk2.
    tapi sekarang tinggal pasu je

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kak atie, saya pon suke sgt mkn ulam, mmg bselera makannya

    ReplyDelete
  6. sedapnya...Cik hubby asal orang Kampung Gajah Perak...,Cik Rose Orang Ganu...Sekarang kitaorang tinggal kat Selangor...Hubby keja sini...

    ReplyDelete
  7. pegaga tu buat jus + air batu.. orng cina suka minum seakan seperti air tebu

    ReplyDelete
  8. jenguk kaktie..aduhaiii kaktie..kecur tgk!

    ReplyDelete
  9. sambal kelapa tu camna. yang lain2 nampak sedap...lapar lak rasa...

    ReplyDelete
  10. kak atie..saya pun suka pegaga..cicah dgn sambal tempoyak..sedap..

    ReplyDelete
  11. atie,awet muda selalu makan ulam pegaga nie..badan pun segar ajekan...

    ReplyDelete
  12. haa.. pegaga blh tambah susu ibu.
    nak cari pegaga gak la..
    :)

    ReplyDelete
  13. Setiap kali cuti mesti ada kenduri kawin kan atie...

    ulam pengaga kakak suka tapi bukan yg jenis daun besar, kakak suka yg jenis daun kecik-kecik...

    ReplyDelete
  14. salam kak tie..

    sambal kelapa tu mcm mana cara buatnya? kebetulan baru balik dri kg nie byk kelapa ada..leh deqlis nk buat pulak:-) tak pernah nampak lagi sambal mcm kak tie buat nie... resepi negeri mana nie?

    ReplyDelete
  15. ulam pegaga ni mmg bagus kan makan.. lgpun ia elok jugak utk wanita.. :-)

    singgah klik2 kat umah kak tie ni jugak :-)

    ReplyDelete
  16. sambal ayam tu nampak menyelerakan la kak...

    ReplyDelete