Salam semua.Dah ptg br nk menayang menu tghari tadi ya..antara masakan atie sambal ayam,tumis sayur taugeh + tauhu,sambal kelapa & ulaman pegaga.
Alhamdulilah,rezeki kami hari ini.Mulai hari ni sampai selasa ada la kawan kami berdua mkn sbb Adik mula bercuti arini.Kul 12 tghari tadi ambik dia kat asrama...ada la kwn atie nyembang bila MyLaling g keje.
Mulai esok lak,bermula la sibuk menghadiri jemputan majlis perkahwinan.Kt Taman atie ni jer ada 2 undangan,lom lg kat kg MIL.InsyaAllah,kami sampai nanti.
Jemput makan semua...dh kenyang?Xper la....
salam akak...ayam takmo...tolak tepi sikit yer.... tp bak mai sini sambal nyor ngan ulam pegaga tu...pergh...lama tak makan (sbb takde geng)...adui....letak tempoyak tak??
ReplyDeleteEMAK BUI SUKA BERULAM PEGAGA NI..*__*
ReplyDeleteAtie..memang dah kenyang pun..makan cekodok je..he he
ReplyDeletetapi menu atie ni sungguh menyelerakan..
wauuuu sedapnya
ReplyDeletedulu akak tanam pegaga dlm pasu...gemuk2.
tapi sekarang tinggal pasu je
Sedapnya kak atie, saya pon suke sgt mkn ulam, mmg bselera makannya
ReplyDeletesedapnya...Cik hubby asal orang Kampung Gajah Perak...,Cik Rose Orang Ganu...Sekarang kitaorang tinggal kat Selangor...Hubby keja sini...
ReplyDeletepegaga tu buat jus + air batu.. orng cina suka minum seakan seperti air tebu
ReplyDeletejenguk kaktie..aduhaiii kaktie..kecur tgk!
ReplyDeletesambal kelapa tu camna. yang lain2 nampak sedap...lapar lak rasa...
ReplyDeletekak atie..saya pun suka pegaga..cicah dgn sambal tempoyak..sedap..
ReplyDeleteatie,awet muda selalu makan ulam pegaga nie..badan pun segar ajekan...
ReplyDeletehaa.. pegaga blh tambah susu ibu.
ReplyDeletenak cari pegaga gak la..
:)
Setiap kali cuti mesti ada kenduri kawin kan atie...
ReplyDeleteulam pengaga kakak suka tapi bukan yg jenis daun besar, kakak suka yg jenis daun kecik-kecik...
salam kak tie..
ReplyDeletesambal kelapa tu mcm mana cara buatnya? kebetulan baru balik dri kg nie byk kelapa ada..leh deqlis nk buat pulak:-) tak pernah nampak lagi sambal mcm kak tie buat nie... resepi negeri mana nie?
ulam pegaga ni mmg bagus kan makan.. lgpun ia elok jugak utk wanita.. :-)
ReplyDeletesinggah klik2 kat umah kak tie ni jugak :-)
sambal ayam tu nampak menyelerakan la kak...
ReplyDelete