Salam semua
Selamat pg dihari selasa .Lama tak menempek juadah masakan atie kat blog ni ya?Nk buat camna...sbk yg amat2..hingga tak sempat pon nk bukak tenet.
Dah baek demam ni...
anak tekak nk mkn mcm2 lak.Tingin lak nk mkn ubi rebus cicah gula...puas la MyLaling cari ubi,nak ambil kat umah MIL....cam segan lak.hihi
Bkn byk pon
...seciput jer,itupon mahai bkn main...5 henggit sekg ko!Bini punya pasai...pejam bijik mata beli...hikhik
Atie rebus dlm PEMANGGANG AJAIB jer...
.ada kemudahankn?gunalah sebaek2nya (^_^)....Tak lama pon merebus dlm 20 minit kot(lupa lak bape minit..lbh kurang la..)
Jemput makan semua..Bismillah
Klu ada yg berminat dgn PEMANGGANG AJAIB....BLH COLLING2 ATIE KAT EMAIL/FB YA.Klik jer kat atas bhg tepi tu(gambar pemanggang..)
senangnya rebus ubi, lepas ni tak susah nak makan Kakatie...
ReplyDeletemenarik..lama tak mkn ubi rebus cmni.
ReplyDeletelembut tak ubinya?!!
ReplyDeletesambal ikan bilik x de ke? ;-)
ReplyDeleteQhaifa Nur~Mmg mudah nak rebus sbb guna pemanggang ajaib tp nk mencari ubinya yg payah :)
ReplyDeleteNuyui~Klu kat kg duluuuuuuuu....kerap gak mak rebus tuk minum ptg.Biasa la dulu pokok ubi blkg umah....skrg beli memanjang
ReplyDeleteSidratul~Mmg lembut...jgn la beli ubi yg dah trlbh bulan ketika ditanam..yg tu mmg keras :)
ReplyDeleteKhairin~Bkn takmo cicah ngan ngan sambal ikan bilis TP akak skrg ngah batuk...lom baik2 lg.
ReplyDeleteKlu cicah ubi ngan sambal tumis....lg teruk batuk akak nanti..hihihi
tudiaaa.. merembes air liur.. sedapnye ubi rebus~
ReplyDeleteSedap nya ubi kayu...dah lama x mkn
ReplyDeleteubi di cicah sambal belacan...
ReplyDeleteuhhh...meletopp ..hihi
sedapnyaaaaa ubi rebuss
ReplyDeleteNafira~Klu dekat dah htr sepiring nih!
ReplyDeleteKasihredha~mmg jarang jumpa ubikayu,tu yg klu jumpa mmg beli
ReplyDeleteAti Masrif~MMg sedap cicah ngan sambal belacan...ada lak kopi.walahhhhhh :D
ReplyDeleteSyalinda~marilah menyicah ngan atie sama..hihi
ReplyDeleteBanyak kegunaan pemanggang ajaib ni ya. Masukkan air sedikit jer ya.
ReplyDelete