N3 PUBLISH POST:
Salam.
Ada yg tahu apakah 'benda' ini?
Klu dok kampung2..mmg poberet ni.Klu dibuat gulai/jeruk mmg sedap.
Tp klu dijeruk,baunya kureng menyenangkn.
Nanti atie kongsi resepi
Masak 'benda' ni yer kengkawan
My IMAM langsung tak pandang pon...bkn kesukaan dia.
MIL pon xpernah masak 'benda' ni
Tp klu dah mula mkn...mmg payah nak berenti...sgt sedap!
Ada sapa2 yg suka mkn 'benda' nie?
Nota atie:Klu balik kg...semua benda nk diangkut bwk balik!..semua pon camtukan?(^_^)
Rebung ye...
ReplyDeleteRebung ye atie..buat masak cili api ngan perut lembu sedap
ReplyDeleteerrrr..apa tu?
ReplyDeleterebung ke..saya pernah try yang kari ayam dengan rebung ni, ayam tu kecik2 sedap :)
ReplyDeleteapa ekk..umbut kelapa ke?
ReplyDeleterebung buluh..
ReplyDeletemmg kalau yg dijeruk bau dia agak kuat,....tapi bila basuh n cuci semula,,,mmg sedap buat gulai kuning...kalau campur ngan ayam pun sedap..hihi..kalau kenduri kat kg izan,..depa buat gulai ngan ikan temenung,...banyak cara boleh masak rebung,...tapi kalau yg baru bersalin mmg xboleh le makan...bisa
salam.
ReplyDeleteawak,tumpang lalu.
kte nak promote sikit.
kte ade jual aura white RM130 je.
free postage + shaker + 5 free gift.
kalau nak, contact kte ae.
Diba 012 7009100 :)
rebung ye kak atie, saya tak makan ni, padahal mak selalu je masak gulai, saya makan kuah je ;)
ReplyDeletesedapnya rebung nie akak...
ReplyDeletekalau wat rendang makan dengan lemang/....
Homestay murah untuk didiami bertempat di bachang melaka . http://homestaymansorchoot.blogspot.com/
ReplyDeleteSalam kak atie..cam umbut kelapa ja tgk..:))
ReplyDeletekak atie, intan nak tanya kak atie ada buat dropship untuk pemanggang ajaib kaka tie tu> kalau kak atie ada buat, emel intan – intanfirdaus247@yahoo.com
tq kak
rebung kan..lya x suka..sbb bau dia kuat st
ReplyDeletewahhh rebunggg la...sy suka sangat kalau masak lemak kak..berhirup-hirup jadiknyaaa...sedapp..!!
ReplyDelete