Salam & slmt ptg semua
Siap pon kek pisang atie nih!...dlm dok tggu My IMAM blk keje
Godek2 pisang kat dapo
Maka trhasillh kek pisang yg gebu gebas nih!
Jenuh nk ngabiskn ni sbb mkn berdua
Kali ke dua atie menggunakn resepi Ros JintanManis ni...mmg berbaloi.
Nanti blh htr kat umah MIL sikit
Bykkkk nih!
Selamat menikmati juadah ptg yer kawan2
Bismillahhhh...
Bahan2(sumber:RosJIntanManis)
2 cwn tepung gandum
1 s/k baking powder
1 s/k soda bikarbonat
1 cawan gula
3 biji pisang yang telak dilenyek-atie guna pisang raja
1/2 cawan minyak masak
esen vanila
2 biji telur
caranya
1. Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder,
gliss acuan kek dan panaskan oven 180darjah.
2. Kemudian, putar telur dan gula hingga kembang, masukkan
esen vanila dan pisang, putar lagi dan kemudian masukkan tepung.
3.Akhir sekali baru masukkan minyak masak dan kacau sebati,
selepas itu masukkan dalam acuan kek dan
bakar pada suhu 180 darjah selama 40 minit atau satu jam.
4. Setelah siap dibakar, keluarkan dari acuan dan sejukkan
atas redai, sedia untuk dihidangkan, selamat mencuba.
Seblm di bako...
Mmg nmpk gebus pun...
ReplyDeletewahh ..sedapnya..terliur suda..:)
ReplyDeletememang nampak sedap..rajin atie susun pisang atasnya
ReplyDeletesedap dan best kan kak makan kek pisang..
ReplyDeleteSalam Kak Atie,
ReplyDeleteWah mesti bau semerbak satu rumah ni.
Kalau dekat bolehla minta sepotong dua hehehe :)
sodaptu.. makan untuk minum petangni...
ReplyDelete