Wednesday, February 5, 2014

Lempeng Kelapa Dalam PAN AJAIB

Salam semua.
Masing2 dah mula brkerja slps brcuti pjg ya?
Semoga 
Mood  brkerja pd yg brkerjaya tak merundum ya
Maklum la trbyg2 suasana tpt percutian
Atau
Kg halaman bersama ayah-ibu
Okeylah
Apa kata kita bersarapan cam mak2 kita kat kg
Lempeng kelapa yg dimkn panas2 mmg sedap!
Tambah2 klu dimsk
Menggunakn PAN AJAIB...lg cepat & 'lekang' jer dr pan!
Resepi(Sumber:Syarikat Menang)

Bahan-Bahan:
2 Cawan Tepung Gandum-ayak
1 Cawan kelapa parut
Air Secukupnya
Garam Secukup rasa
Minyak/Mentega utk griss

Cara-Cara:
1.Satukan semua bahan2 kedlm 1 mangkuk kecuali minyak/mentega
Gaulkn hingga sebati & sekata..jgn trlalu pekat/trlalu cair.
2.Grisskan minyak diatas penutup PAN AJAIB.
Setelah cukup panas,masukkan sesenduk adunan td & ratakn hingga memenuhi penutup pan trsebut.
3.Masak hingga kedua2 blh lempeng keperang-perangan
Angkat & siap utk dihidangkn bersama sambal tumis/sambal sardin.
Slmt mencuba!

10 comments: