Bahan-Bahan:
6 Tangkai Kacang Panjang
1 Biji Bawang Besar
1 Ulas bawang Putih
4 Biji Ciliapi
1 Biji Cili Merah
1 sdb Sos Tiram
Sedikit Air
8 Ekor Udang Basah
Cara-Cara:
1.Potongkan kacang panjang secara serung/ikut suka masing2.ketepikan.
2.Panaskan kuali dan tumiskan bawang besar & bawang putih hingga naik bau.masukkan sos tiram dan kacau seketika.
3.Masukkan udang,ciliapi dan kacang panjang,kacau lagi.tambah sedikit air.
4.Masukkan cili merah yg telah dipotong.apabila kacang panjang dah mulai empuk baru la diangkat.
Cara-Cara:
1.Potongkan kacang panjang secara serung/ikut suka masing2.ketepikan.
2.Panaskan kuali dan tumiskan bawang besar & bawang putih hingga naik bau.masukkan sos tiram dan kacau seketika.
3.Masukkan udang,ciliapi dan kacang panjang,kacau lagi.tambah sedikit air.
4.Masukkan cili merah yg telah dipotong.apabila kacang panjang dah mulai empuk baru la diangkat.
salam azatie..tengok gambar goreng kacang panjang tu..sedap pulak..nak masak jugak la esok..he he lama tak makan kacang panjang..asek kacang buncis je..
ReplyDeletesalam kak Erna...kt umah nie pon atie & HB jer yg suker sayur...amak dara atie tue bkn minat sayur2 nih!
ReplyDeleteermm sedap2 .. selalu jugak masak lauk mcm nie :)
ReplyDeletesedapnye... da la lapor ptg2 nih.. arghh
ReplyDeleteSimple..tapi sedap..tu yg penting kan..hehehhe
ReplyDelete