Salam & slmt tghari semua...antara juadah tghari atie arini ialah,daging masak hitam kashmir.Jgn sapa nk mintak resepi lak sbb atie menggunakn perencah segera.:D
Rasanya mmg sedap..rasanya kat blog Ijan pon ada menayang perencah ni tp gambar luar bungkusannya lain lak.Beli masa g kedai pertanian kat BD....trrrnampak lak perencah ni.
Ingat nk cuba lar sbb tgk gambar luar paket cam sedap jer.
Ada ke yg nk mencubanya?Leh la colling2 atie yer..apa salahnya atie tlg belikn(klu masih ada lg..).Jemput makan semuaaaa
slrrrrp..terliur saya nampak lauk daging tu..
ReplyDeleterasa lapar la...bila singgah blog kak tie nie..
ReplyDeletewalaupun baru lunch...rasa2 mcm nk minta atie pos je perencah tu...
ReplyDeletetp kalau rajin, bila dtg meru..tolong bawak yg dah dimasak ye, pastu boleh kita makan ramai2....:)
salam kamalia..jemput lar :D
ReplyDeletesalam Rose...nk ajak Rose mkn pon..jauhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
ReplyDeletesalam Ucu..Tu la xtau mana umah Ucu,tak leh gak terjah.hihi
ReplyDeletewah sedap ni, daging masak hitam ni selalunya skrg org dok buat lauk kenduri kan..
ReplyDeleteowh ade ye kak rempah ni..nice , nampak sedapp :)
ReplyDeletenampak chantek jer gambarnie=)terliur=)
ReplyDeletewah perencah segera senangkan nak masak=)
sedapnya tie...mana nak dapat perencah mcm tu...kat rumah ita ne kurang daging..ita suka gila daging..bila masak ita aje lah yg makan..yg lelain tu kurang sikit..
ReplyDeletephehh teransang selera makan bila tgk daging tu kak tie...
ReplyDeletealamak patut la ada dengar lagu hindi tadi. rupanya dari blog kak atie.. hahahaha
ReplyDeleteSalam Atie, sedapnya akak tengok daging tu... tapi akak sekarang ni, kurang semangat nak memasak beria2... tunggu hujung minggu yang suami dgn anak2 balik jer kalau nak semangat pun...
ReplyDeletesalam Eija..rasanya yg selalu buat kenduri tu rendang tok...
ReplyDeleteSalam kak atie! mekaseh dtg singgah, kita malam2 gini kalau tak ngantuk sempat jenjalan, kalau mengantuk awal2 dah tertido dulu depan TV, siang22 sibuk sikit tak sempat nk jalan2 kat umah org.. sedap tgk daging tu kak, mesti sedap mkn dgn nasi2 berperasa kan kak :D pastu ada pajeri sume eeeeee...lapo pulak dah niiii :D
ReplyDeleteSalam Kak Atiey,
ReplyDeleteAkak tau, saya terus tunjuk gambar akak ni kat Faiz bila nampak daging kashmir ni. hehe.. terliur dia. nak buat macam mana, stok dah tak ada. kena mintak mak poskan lah kot lepas ni.hehe..
memang sedap kan kak perencah ni. senang sangat nak membuatnya :)
Ijan
ade pernecah segeranya nya lagi bagus.. macam sedapp jer...
ReplyDeletemenyelerakan lah atie..
ReplyDeletenmpk sedap..
ReplyDelete