Salam
G pasar jumpa la org jual jagung fresh ni..wajib beli!
Blk umah
mcm2 idea nk msk apa guna jagung nih.
Antaranya msk puding kastad jagung ni la
Sedap mkn sejok2
Jemput semua...
Bahan-bahannya:-(sumber:dapur Madihaa)
1 tin jagung jenis creamy(ATIE GUNA JAGUNG FRESH-ptg & blend kejap)
1 tin susu cair - prefer susu IDEAL (nak wat susu lain pun
boleh...tapi jenama ni cam wangi jer puding tu)
3 cawan air
1 1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan tepung kastad
Cara :-
1. Bancuh tepung kastard dengan air hingga sebati kemudian
masukkan semua bahan2 lain dan bancuh rata.
2. Masak puding dengan menggunakan api yang
kecil...hinggalah masak (kental & berkilat). (MaDiHa masak guna kuali)
3. Masukkan ke dalam loyang atau talam.
makan masa puding ni sejuk2 memang sedap..tau2 abis sebekas..hihihi..
ReplyDeletedh lama x mkn puding kastard ni.. boleh buat nnt ni.. hehehe
ReplyDeletesedap tu kak.
ReplyDeletetp lg sedap makan jagung rebus.
heheh..
rajin akak buat.
Sya buat x pnh mnjadi.huhu..nnti nk ikut resipi akak..sedap ni..feveret..
ReplyDeleteHujan2 ni kalau dapat sedap ni...
ReplyDeleteASSALAMUAIKUM atie, sorry lama x datang sini,
ReplyDeletePuding jagung ni mmg sedap, lama x makan, dulu penah buat makan dengan susu sejat cair, sedappppppp
minggu lepas sya buat pudding ni..memang sedap apalagi makan yang sejuk2..nyamannya..
ReplyDeletenie btul2 menjadi kn kak atie? hehehe...
ReplyDeletesy nk cube la.. faveret kuih nie.. :P
dh lam tak buat puding jagung,klu pkai jagung yg fresh ni mmg terangkatlah..sy biasa guna yg dlm tin tu je
ReplyDelete