Bahan-bahan: ( untuk 4/5 org mkn )
*1 cawan tepung gandum
*2 cawan air
*1 1/2 cawan gula pasir(atie kurangkn..manis sgt!)
*1 sb tepung ubi(atie tambah 2 sdb)
*daun pandan
*sedikit perwarna hijau
*1 sk air kapur mkn
*sedikit garam(gaul bersama kelapa parut)
*1/2 biji kelapa parut(putih shj)
Cara-cara:
1.blend semua bahan2 diatas kecuali kelapa parut & garam...
tapis bahan yg telah di blend kedalam loyang...& kukus selama 30-40 minit...
2.setelah masak sejuk kan terlebih dahulu...
bolehla dipotong...&gaul bersama kelapa yg telah digaul bersama garam...blehla dihidang untk minum ptg @breakfast

1 comment:
Salam kak azatie,
Cantiknya kaswi pandan tu kak. Letak kelapa parut...oh, sedapnya! Saya pun suka kuih2 lembik gini. ;)
Post a Comment