Monday, December 7, 2015

Masak Lemak Pucuk Ubi + Tempe

Dah lama 
Tak masak tempe...ada drh org jawa..mesti nak cari tempe gakkn?
Biasa atie suka goreng berempah
Buat ratah2......mkn panas2...... mmg sedap!
Tp arini msk dgn pucuk ubi..kutip kt blkg rmh jer
Mcm biasa la...
My IMAM kutip tempe dgn kuah jer....anak llaki semua mkn!
Bagus anak Ibu...hehe
Ada 2 org anak....sorang xcerewet...sorang lg cerewet mkn
Yg cerewet tu....Adik ler..xsuka mkn sayur!
Resepi??
 Simlpe jer mcm korang biasa msk lemak putih jgk
Tp atie tumbuk ciliapi lebeyyyyy sikit....sbb suka mkn gulai pedas2.
Jemput semua.



6 comments:

Nieyl said...

Nieyl biasa nya suka tempe goreng je.. :)

Mohd Noor Shawal said...

anda di tag:

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/giveaway-hujung-tahun-2015.html

Rizziela said...

mcm sedap ajer.. x pernah makan.. biasanya tempe buat goreng sambal aja

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya Atie..
Rasanya balik kampung nanti nak masak ni lah..
Pucuk ubi kat kampung sedap.. lembut jer pucuk ubinya :)

adda syuhada said...

sedapnyer...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™