Wednesday, December 12, 2012

Balik Kampung!

Salam semua.
Alhamdulilah,ari jumaat lps atie sekluarga pulang ke kampung selama 3 hari!
Mmg seronok sangat.
..Atok pon happy cucunya menghabiskn masa bersamanya.Kebetulan lak Abg,adik2 atie pon ada pulang jugak!.Makin meriah la umah Atok!
Klu dah blk kg..mmg atie cari tempoyak,petai & jering nih.Syoknyaaa..dpt mkn  makanan poberetku.(^_^)
Paling best...mkn ramai2 kat kg..lg nambah selera..lupa  dah diet2 nih!
Kat kg gak ngah musim buah-buahan lg..
rambutan,langsat & cempedak.Yg jadi mangsa panjat pokok langsat,Abg & Adik atie la...atie ngan kakak ipar tggu jer kat bawah.hihi
Byk gak kami dapat
..masing2 Apak suh bawak blk,ya la mana la Apak nk mkn buah2an yg byk tuh.Makasih Apak..(untung jd anak yg ayahnya rajin bercucuk tanam,,hihihi)
Bila blk ke taman ni.
..htr ke umah MIL sikit....bg pekerja2 indon MyLaling sikit...jiran2 sikit.Ada la tinggai sebesen tuk kami mkn kat umah ni.
Asyik mengunyah jer la kejenya...TP badan dah rasa lain mcm..tekak perit,badan dah rasa seram sejok.
Oh tidakkkkk..!jgn la demam...atie lom cuti2 mesia ngan anak2 lagikkkk(^_^)
pic dr google tau!..atie xsempat nk snap gambar 

18 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

bestnyakan balik kampung..

Deq's Qienz said...

wahhh makan buah fresh dr ladang..best kan..

Amie said...

Rindu kampung halaman... hu hu huu entah buah apa yang berbuah di sana...

Norhaizan hakim said...

Kami anak-beranak bercadang balik kampung di perak this weekend,,anak2 pun dah bising nak jumpa atuk dan nenek!

Cheq Sue said...

buah-buah memang mewah kt kg sekarang kak atie. kt kg saya ni duku sampai tak ada harga, tak termakan

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kenyang makan buah jer lah ni.. syoklah kalu dapat mkn tempoyak tu..

Miss uCu said...

best nye mkn buah2 kat kpg skrg ni kan:)

Qhaifa Nur said...

seronoknya bila balik kg...
balik sure ada buah tangan he..he..

Mimie said...

lme tak mkn buah cempedak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer kak atie wani tgk buah semua tu..fresh dr pokok kan

maaf lama xsinggah sini :-)

nik ros said...

besnyer...nik mmg suka la buah buahan ni
tapi mampu beli jea la. taka de kebun sendiri..hehe

faa.rosli said...

mmg seronok balik kg..entah bila laa faa nak balik Temerloh umah nenek..bz dah nak final exam.. sob sob.. nenek cakap rambutan banyak sangat..

nanakimie said...

balek baru ni nana makan rambutan n manggis,duyan ada jugak tp nana xmakan,heee....

ieda said...

wah kak
banyak tuu buah2 sedap2 kan
seronok balik kg kalau macam nie ..
hurmm kalau tempat saya deyan dan rambutan banyak kak ! ;)

izan mama mia said...

bestnyer kak atie balik kg..menggoda sungguh tgk gambar buah-buahan tuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mmg besh..itulah syiok blik kg..

Falsya said...

sedapnye cempedak tuh kak..kalau makan gitu je pun falsya boleh..sedapnyeeee..terliur dh falsya nie kak atie..hahaha

ummiross said...

bestnya Atie, buah2an terbaik dari ladang, fresh gitu..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™