Monday, December 10, 2012

RENOVATE DAPUR.

Salam semua...Apa kabar?
Lama xsembang2 ngan korangkan?Nk buat camna...byk urusan yg perlu didahulukn buat masa skrg,dah mcm chipmore lak...ngan anak2 yg bercuti kat rumah lgk!
Pada yg prasan(klu ada lar (^_^)  )...
atie dah lama xbuat n3 masak2kn?Sbbnya mulai awal bulan nov aritu...kami renovate dapur(Alhamdulillh,ada rezeki sikit)
Kasi pecah sikit sampai tanah blkg..
mudah klu adik brdik/sedare mara dtg...selesa tuk msk memsk.Jdnya,lama la juge dapur atie 'tak berasap'...main beli lauk kat kedai.
Cuma nasi jer atie msk...lauk-pauk kedai mari(^_^).Ruangtamu pon dah rupa 'kapal karam'...semua brg2 kat dapur longgok kat ruangtamu:(
Habuk2...pasir2...
mmg jgn citer la.Dlm sehari agaknya 10 X mop lantai!.paling kasihan... bila anak2 dah mula bercuti..trpaksa mkn lauk kedai gak.
Ibunya xblh nk memsk!
.Nanti la atie citer ttg pengalaman kami mencari bahan2/assesori tuk dapur kami di n3 akan dtg.
Mmg mencabar & pening nk buat pilihan...
semuanya cantik2!..trutama pilihan mozek tuk lantai dapur,bilik air,dinding...blm lg lampu2,kabinet & mcm2lh...hadoiiii
Kebykkannya brg2/assesori  kat dapur
 kami survey bila kami g KL.Sbb kat sana byk pilihan...sampai rambang mata.hikhik

20 comments:

QasehnyaRania said...

selepas ni lagi bersemangat la memasak ye kak..hihi
tambah2 guna si ajaib kan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

smpai ke kl survey tu..msti cntik2..

Nad @ MamaZN said...

Bestnye dapo dh besar, lg selesa nk masak =)

Kak atie,ada ms pm saya kt fb alamat.umh akak ek..

nik ros said...

seronoknya. selesa la nak memasak nnt bila dah makin besar dapur :)

TeacherAzimah said...

Bila dah siap dapur baru mesti lg semangat k.atie masak ni hihi...

Kak yon said...

dah siap dapor nanti..boleh ajak kami kerumah atie..boleh rasa masakan air tangan atie..hehe
* gurau jer atie..

Amie said...

Kalau dapur luas memang senang nak buat kerja, lagilah kalau kenduri kendara, keluarga berkumpul...taklah berlaga punggung ye Atie...

Qasey Honey said...

perasan dapur ni dh lama xberasap..hhihi...mesti best lps ni..bile tgk dpur dh besar..sng nk buat acara masak2 nti..:)

izan mama mia said...

mmg kalau dapur luas lagi selesa..

ekinashikin said...

wahh...pilih pilih kak atie jgn x pilih...
kasi cntik2..kasi aura smgt nak memasak..pastu jgn lupa tepek resepi kat blog ye..hihi

Cikgu Ma said...

lepas ni ohsem la dapur akak...

Deq's Qienz said...

ermmmm bestnya..akak ni mst pndai bab2 hiasan ya..sya xpndy la..ermm

Cho Zila said...

bestnyer diberikan peranan nak renovate dapurni..
akak kalau bab rumahni suami akakler semua. akak tau dah siap.. susah dia nak terima pandangan akak..

Kak Aya said...

salam atie...wah makin murah rezeki nampaknya...best kan bila dapur makin luas sebab kebanyakkan masa kita habis kat dapur je..bila dah luas dan selesa tu mood nak masak lagi mencanak...

Mimie said...

mesti lpas nih duk dapur je sebab dapur dh cntik

Mimie said...

done zakat

zila norazila said...

bestnya bila dapat dapur baru kan..smakin brsemangat nnt:)

Che Rosliza Che Mat said...

saya tahun depan renovate dapur...dapur besar seronokkan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dapur luas selesa sikit nk masak kan kak :-)

nanakimie said...

jangan update dapur baru nanti sis,nak nengok:)

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™