Tuesday, February 19, 2013

Boleh Tolong Tak?

UPDATE:
Terima Kasih kpd yg bg petua,nasihat & cadangan utk anakbuah atie yg sakit cirit birit tu.
InshaAllah,atie akan sampaikn pesan korang tu kpd adik atie.
Sayang korang semua!!



Salam semua.
Atie nak mintak tolong ngan korang...kawan2 alam maya atie  yg  baek hati ni.Korang ada petua/nasihat untuk kanak2 yg mengalami cirit birit?
Anak buah atie dah beberapa hari dimasukkan ke wad kerana cirit birit...bkn sorang tp 3 berdik.
Syian lak kat anakbuah & adik atie yg menjg anak2nya kat Hospital
Ubat2 Doktor dah makan tp xbaik2 jugak...
Harap2 korang adapat membantu ya..
Terima kasih

14 comments:

Sha Shamsudin said...

salam..atas pengalaman yang selalu sha alami keatas diri sendiri cuba makan aloe vera jus , gamat healing atau gamat anugerah .pilih salah satu , insyallah ..makanan kesihatan nie tak memudaratkan dan selamat untuk perut dari makan ubat pil .

Puteri Hana said...

selu makan pil chit ki tae un [x reti nak eje,,hii]..berkesan jugak saya guna..

Ena's Palace said...

sy sependapat dgn putri...selalu ambil pil tu je atau minum air garam aje..

tapi kalau da masuk hospital cami..mesti yg serius kan..doc pun xde kaedah lain nak buat da ke?

Kesuma Angsana said...

kaedah di atas semua KA pernah cuba dan satu lagi teh o pahit.. x taulah serasi ke idak tapi kalu dah admit tu.. takut serius lah pulak ! moga semuanyer ok ye

aizu's life said...

mkn pil chi ki teck aun.. xpn kalo ssh nk dpt, minum teh o pekat.. seelok2nye tanpa gula.. insyaallah...

SYANI said...

Cuba bagi makan yogurt/vitagen..

Acik Erna said...

assalam atie..kalau dah masuk wad tak baik jugak tu..belum jumpa yang sesuai la ubatnya tu kan..
kalau kita yang dewasa ni boleh makan pucuk jambu batu atie...budak2 susah nak suruh kunyah rasanya kan..

Qhaifa Nur said...

makan pucuk jambu boleh juga....
tak pun minum air 100 plus....

AmyZana said...

Dulu kecik2 pun selalu cirit birit. Benda yg mak selalu buat bila I cirit-birit, dia sapukan minyak angin je ._.

SeputihSalju said...

mcm KA ckp k.atie minum teh o pahit.. lagi satu kalau kami cirit birit mak saya akan cari buah ciku muda.. rebus dan minum airnya.. Alhamdulillah berkesan jugak..


moga anak buah k.atie cpt smbuh.. amin..

nuyui a.k.a miss YUI said...

almk,yui tak tahu plak akk.

IntaNBerliaN said...

sy xtau la plak kak tie... tp pe2 pun sy doakan moga ank buah kak tie cpt2 sembuh...

nik ros said...

byk dah petua yg diorg bagi tu. moga anak buah cepat sembuh yea

Zana Adieyza said...

hope anak buah kak tie cepat sihat yer...

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™