Salam
Antara juadah tghari kami...tumis buncis + udang
Bestnya
Sbb atie msk dlm pemanggang ajaib !!
Cepat jer empuk kacang buncis tu sbb slps kacau kejap
Atie ttp pemanggang 2min
Bila bukak penutup...dah nampak kcg layu & blh la diangkat.
Pastu blh la dinikmati
Jemput semua.
Bahan-Bahan:
6 Tangkai Kacang Panjang(atie guna buncis)
1 Biji Bawang Besar
1 Ulas bawang Putih
4 Biji Ciliapi
1 Biji Cili Merah
1 sdb Sos Tiram
Sedikit Air
8 Ekor Udang Basah
Cara-Cara:
1.Potongkan kacang panjang secara serung/ikut suka
masing2.ketepikan.
2.Panaskan kuali dan tumiskan bawang besar & bawang
putih hingga naik bau.masukkan sos tiram dan kacau seketika.
3.Masukkan udang,ciliapi dan kacang panjang,kacau lagi.tambah
sedikit air.
4.Masukkan cili merah yg telah diptg serong.Dah mula empuk blh la diangkat
P/S:Klu da yg berminat dgn pemanggang2..blh email/pm atie yer(^_^)
5 comments:
seng..buh je semua brg
Sedpa.. rasa macam nak masak ni je.. udang da ada, beli buncis jela :D
sedap nyer kcg buncis...
saya biasa guna buat roti jala... senang, mudah dan tidak comot. tak payah guna minyak langsung. Yg paling best utk second generation boleh buat dua kuali...
sedapnya.. N suka makan sayur
Post a Comment