Dah siap masak tghari semua?dah kul 12 lbh mesti dh ready masak ye!....dari pg tadi atie dok sorang2 kt umah lepas laling atie g keje...dh habih atie ubah letak barang2 umah(laling atie mmg x suka..nanti ssh dia nk cari barang..hikhik)...dah xde keje camtu la!!...tuk lunch atie masak pajeri terung,sambal kering kcg+ ikan bilis(poberet laling atie nih),sambal belacan +belimbing dr kg aritu ngan ikan goreng jer....jadi la buat mkn brdua!sapa nk join?meh la...bwk pinggan sendirik yer!
Ha!sapa tau yg kaler ijo2 tu apa?x tau....teruk beno ker rupa cendol atie tue?tembam betui cendolnya kan?nk wat camna...xde acuan...guna la apa yg sempat... hikhik.... wah!sempat lg atie buat cendol yer...tingin lak tp belum ada santan & gula merah lg....tggu laling blk keje kang...suh beli kelapa ngan gula merah....sblm tu,atie nk simpan dulu dlm esbox...
7 comments:
Salam...Akak...he he he gemuk² tul cendolnya...Saya ni dah lama simpan resipi cendol (lupe sumber dr mana) tapi sampai lani tak buat²..Belum sampai serulah ni...
salam ninie..mmg gemok2 cendolnya sbb ikut acuannya...nk wat camna..xde acuan...ikut mana yg sempat..hikhik
Salam Kak Atie rajinnyer.. erma memang suker pajeri tak kira nanas atau terung... nak juga... akak erma pun ader wat sambal kering... samer ler
Salam Atie...Akak dah bawa pinggan ni...bila kita boleh baca Bismillah!!
salam erma..lom tido lg ker?k.atie paling suka pajeri nanas...terung pon bole la gak...tp x sgt la!sambal kering tue mmg tahan lama...klu anak bujang k.atie blk asrama,mesti bekalkn sambal nie....dia suka ..mkn ngan kengkwn!!
salam k.watie..dah boleh la nie..mkn...duduk sepoh baik2...basuh tangan dulu..Bismillah....
uishh..sedapnya sambal kacang bilis tu atie.... telan ayaq liuq ni..
kita mmg suka makanan tu.. siap buat ratah2 lagi
Post a Comment