Nie la ghupa biskutnya....
RESEPI BISKUT CORNFLAKES(versi Atie)
Bahan-Bahan:
2 Biji Telur Ayam
2 Cawan Mentega
2 Cawan Gula Halus
4 cawan Tepung Gandum
1 Kotak Besar Cornflakes (di ramas2..jgn hancurkn!)
Bahan-Bahan:
2 Biji Telur Ayam
2 Cawan Mentega
2 Cawan Gula Halus
4 cawan Tepung Gandum
1 Kotak Besar Cornflakes (di ramas2..jgn hancurkn!)
Sedikit Esen Vanilla
Cara-cara:
1.Kacau Gula dan Mentega hingga sebati(xyah guna mixer pon!).Kemudian masukkan telur yang telah dipukul sedikit.
2. Masukkan tepung gandum tadi dan digaulkan sebati.masukkan pula sedikit Esen vanilla serta Cornflakes yg telah diramas tadi.
3.Apabila semua dah sebati,barulah dijemput kecil2(cam buat cekodok) diatas dulang pembakar/loyang dan tekan ngan jari/garpu.
4.Hiaskan dengan ceri merah/ceri hijau/hiasan yg anda sukai.Bakar hingga masak(klu ikut oven atie....suhu 160'C selama 15minit.
5.Sejukkan dulu baru disimpan dalam balang kedap udara...selamat mencuba!!
Cara-cara:
1.Kacau Gula dan Mentega hingga sebati(xyah guna mixer pon!).Kemudian masukkan telur yang telah dipukul sedikit.
2. Masukkan tepung gandum tadi dan digaulkan sebati.masukkan pula sedikit Esen vanilla serta Cornflakes yg telah diramas tadi.
3.Apabila semua dah sebati,barulah dijemput kecil2(cam buat cekodok) diatas dulang pembakar/loyang dan tekan ngan jari/garpu.
4.Hiaskan dengan ceri merah/ceri hijau/hiasan yg anda sukai.Bakar hingga masak(klu ikut oven atie....suhu 160'C selama 15minit.
5.Sejukkan dulu baru disimpan dalam balang kedap udara...selamat mencuba!!
No comments:
Post a Comment