Salam semua.
Masing2 dah mula brkerja slps brcuti pjg ya?
Semoga
Mood brkerja pd yg brkerjaya tak merundum ya
Maklum la trbyg2 suasana tpt percutian
Atau
Kg halaman bersama ayah-ibu
Okeylah
Apa kata kita bersarapan cam mak2 kita kat kg
Lempeng kelapa yg dimkn panas2 mmg sedap!
Tambah2 klu dimsk
Menggunakn PAN AJAIB...lg cepat & 'lekang' jer dr pan!
Resepi(Sumber:Syarikat Menang)
Bahan-Bahan:
2 Cawan Tepung Gandum-ayak
1 Cawan kelapa parut
Air Secukupnya
Garam Secukup rasa
Minyak/Mentega utk griss
Cara-Cara:
1.Satukan semua bahan2 kedlm 1 mangkuk kecuali minyak/mentega
Gaulkn hingga sebati & sekata..jgn trlalu pekat/trlalu cair.
2.Grisskan minyak diatas penutup PAN AJAIB.
Setelah cukup panas,masukkan sesenduk adunan td & ratakn hingga memenuhi penutup pan trsebut.
3.Masak hingga kedua2 blh lempeng keperang-perangan
Angkat & siap utk dihidangkn bersama sambal tumis/sambal sardin.
Slmt mencuba!
10 comments:
mmg sedap..=)
aduhai... sedapnya lempeng kelapa kalau dapat cicah kari pekat2.. hehehe
sedapnya lempeng kelapaaaa...
sedapnyer lempeng kelapa...cicah sambal bilis ke sambal belacan pun sedappp..
Ahai... mengguda
kruk kruk kruk...eh perut sapa tu? ;-)
mcm sng aje yek buat lempeng dlm pan ajaib tu..
lempeng pon dh tentu nmpk sedap bgaya..kecur
sedapnya kak...
sedapnya lempeng kelapa tu kak! hehe
peberet cik suami ni..
Post a Comment