Friday, October 4, 2013

Apam Beras

Salam & Slmt ptg semua.
Ptg ni merajinkn diri buat kuih...
atie jarang buat kuih klu anak2 xder kat umah.
Biasa la klu dah berdua-duaan kat umah
Kami kerap keluar
Kdg2 mkn2 kat luar..gitulah
Dah kenyg takkan nk msk dak?
Ptg ni mengapam la atie
Syg kat balace nasi semlm..simpan dlm esbok..ptg br blend
Maka trjadi la apam yg sonangggg ni
Terima kasih pd Azie yg brkongsi resepi
Jom mkn...
Apam Beras(sumber:Azie Kitchen)

Bahan-bahan
3 cawan tepung beras
1 cawan tepung gandum
2 cawan gula pasir
1 paket mauripan (11gm)
2 cawan nasi
3 cawan air

Cara-cara
Kisar nasi dan air hingga betul betul hancur. Satukan semua bahan lain ke dalam mangkuk dan gaul sebati.

Tuang campuran nasi yang telah diblend dan kacau sebati.  Perap adunan selama 1 jam atau lebih.

Apam berposing lam kukus lagik...!(^_^)

10 comments:

adrianna syaz said...

Apam kegemaran sya ni..tapi tak pndai nak buat..huhu

Nad MamaZN said...

Saya dah bookmark entry ni kak :)
Nk try buat nnt hehe

Masya said...

Sy buat apam beras x pernah menjadi huhuhu xtaulah psl ape sdhnya apam tpg gandum jer

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Adrianna tu..ada resepi akak bg..try ya

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Okey Nad..sok2 dah try post kat blog ya :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Masya...Try guna resepi ni..mmg jadikkk...conform :D

inazamri said...

sy suka apam tapi tak penah buat sdiri.tgk mmg senang sgt resepinye.Hari ni kepala tingtong ...rasa nk buat juga la nnt

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya tgk..

Anim Daim said...

sodapnya...huhuhuhuhu

Puan Kutu said...

apam antara kuih peberet saya,sedapnya!

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™