Thursday, October 10, 2013

Puding Kastard Jagung

Salam
G pasar jumpa la org jual jagung fresh ni..wajib beli!
Blk umah 
mcm2 idea nk msk apa guna jagung nih.
Antaranya msk puding kastad jagung ni la
Sedap mkn sejok2
Jemput semua...

Bahan-bahannya:-(sumber:dapur Madihaa)

1 tin jagung jenis creamy(ATIE GUNA JAGUNG FRESH-ptg & blend kejap)
1 tin susu cair - prefer susu IDEAL (nak wat susu lain pun boleh...tapi jenama ni cam wangi jer puding tu)
3 cawan air
1 1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan tepung kastad

Cara :-

1. Bancuh tepung kastard dengan air hingga sebati kemudian masukkan semua bahan2 lain dan bancuh rata.
2. Masak puding dengan menggunakan api yang kecil...hinggalah masak (kental & berkilat). (MaDiHa masak guna kuali)
3. Masukkan ke dalam loyang atau talam. 

9 comments:

Sura Mohd said...

makan masa puding ni sejuk2 memang sedap..tau2 abis sebekas..hihihi..

QueeN TerataI said...

dh lama x mkn puding kastard ni.. boleh buat nnt ni.. hehehe

Shark Kay said...

sedap tu kak.
tp lg sedap makan jagung rebus.
heheh..
rajin akak buat.

adrianna syaz said...

Sya buat x pnh mnjadi.huhu..nnti nk ikut resipi akak..sedap ni..feveret..

JunAina said...

Hujan2 ni kalau dapat sedap ni...

JaSSNaNi said...

ASSALAMUAIKUM atie, sorry lama x datang sini,
Puding jagung ni mmg sedap, lama x makan, dulu penah buat makan dengan susu sejat cair, sedappppppp

Bbwana adienia said...

minggu lepas sya buat pudding ni..memang sedap apalagi makan yang sejuk2..nyamannya..

Nisa Greennnpanda said...

nie btul2 menjadi kn kak atie? hehehe...
sy nk cube la.. faveret kuih nie.. :P

Puan Kutu said...

dh lam tak buat puding jagung,klu pkai jagung yg fresh ni mmg terangkatlah..sy biasa guna yg dlm tin tu je

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™