Tuesday, May 6, 2014

Tumis Buncis Dengan Udang Basah(Dlm Pemanggang Ajaib)

 Salam
Antara juadah tghari kami...tumis buncis + udang
Bestnya 
Sbb atie msk dlm pemanggang ajaib  !!
Cepat jer empuk kacang buncis tu sbb slps kacau kejap
Atie ttp pemanggang 2min 
Bila bukak penutup...dah nampak kcg layu & blh la diangkat.
Pastu blh la dinikmati
Jemput semua.

Bahan-Bahan:

6 Tangkai Kacang Panjang(atie guna buncis)
1 Biji Bawang Besar
1 Ulas bawang Putih
4 Biji Ciliapi
1 Biji Cili Merah
1 sdb Sos Tiram
Sedikit Air
8 Ekor Udang Basah

Cara-Cara:
1.Potongkan kacang panjang secara serung/ikut suka masing2.ketepikan.
2.Panaskan kuali dan tumiskan bawang besar & bawang putih hingga naik bau.masukkan sos tiram dan kacau seketika.
3.Masukkan udang,ciliapi dan kacang panjang,kacau lagi.tambah sedikit air.
4.Masukkan cili merah yg telah diptg serong.Dah mula empuk blh la diangkat






P/S:Klu da yg berminat dgn pemanggang2..blh email/pm atie yer(^_^)

5 comments:

Petak Bunga said...

seng..buh je semua brg

Myra Jay said...

Sedpa.. rasa macam nak masak ni je.. udang da ada, beli buncis jela :D

Khai♥Rin : anies said...

sedap nyer kcg buncis...

Siti Norshimah Md Yasan said...

saya biasa guna buat roti jala... senang, mudah dan tidak comot. tak payah guna minyak langsung. Yg paling best utk second generation boleh buat dua kuali...

MissNadia said...

sedapnya.. N suka makan sayur

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™