Friday, December 3, 2010

Tagg dari NANI & LOVE..TQ

Maaf di atas ke lewatan atie membuat TAGG yg diberikn oleh NANI & LOVE...antara sahabat2 blogger yg sering menitipkn msj dibox atie.pada NANI & LOVE,makasih byk2 kerana sudi mengTAG atie ngan soklan2 maut nih!...ambik masa gak nk buat..maklum la ...zaman sekolah dh lama tinggai....dh lama x jwb soklan exam..hihi.jom kiter tgk apa yg NANI & LOVE nk tau ttg atie...


1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
~Sambal tahun
~Mee kari
~Laksa

2.2 jenis air apa yg korang paling suker?
a)Air jambu batu + asam boi
b)Tea ais

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,westren,italian,mexican,arabian?
~Dh lidah melayu,Atie pilih masakan melayu la & westren,..jawanese xdak ker?hihi

4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
~Apa erkh???nasi tomato & rendang daging(yg nie,setiap tahun mmg dpt tempahan tuk open house kt tpt atie)

5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
~selalu HB yg bykkan,kitaorg main ambik jer makanan..hihi.nanti klu tanya..HB akan jawab..nk byrkan ke?

6.Beri nama restorant favourite.apa makanan kt situ yg paling sedap?
~Biasa mkn kt ANI SOUP UTARA...aneka soup ada!yg lain ,kitaorg suker mkn kt kedai 'makcik2 /pakcik2' jer..byk menu masakan kg!

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
~Yg wajib ayam larrr...daging lembu suker..kambing..okey gak!

8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
~Dulu xpernah mkn berdua-duaan..malu lerrr

9.Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
~Apa jua masakan brasaskn hati ayam,karipap & sambal tumis(xkisah la ikan/sotong/udang)...mmg nambah2 mkn klu ada lam menu harian.

10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
~Xkisah la, hidang apapon,janji ikhlas kan kita menziarah dia...

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.
~Xder kot...tapi atie mmg xpernah mkn sayur bendi!!nape??geli lak negok lendir2 tu(maap yer pd yg suke mkn sayur bendi...)

12.Menu raya yg paling disukai.
~Semestinya..lemang Apak atie...,rendang daging,nasi impit,kuah kcg & dodol.

13Jajan/cekedes favourite?
~xder yg fovourite...xgalakkan jgk anak2 mkn..

14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
~Nie yg sedih nk jawab....semua masakan airtgn Arwah Mak,atie suker..rindu ngan masakan mak!

15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
~Mmg kt umah atie,semua kuat mkn pedasss...paling pedas..sambal tahun,atie le masak!

16.Korang klu jumpa org yg TAGG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
~Ha!LOVE & NANI gtau jer nk mkn apa...brdesup atie masakkn..hihi

17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?
~syian korangkan?...xper la sbb atie pon nk tau ttg korang gak..trrrrpaksa la atie senarai pendek nama2 yg 'bertuah' tue...sedia?mereka semua kwn2 baru atie dialam blogger nie....



Alhamdllh,semua dah siap...harap2 nani & Love brpuashati.pada yg telah diTagg..sila la buat yer tapi atie xder la paksa..klu sudi,ringankn jari...jawab satu2.K

2 comments:

nora amila ghazali said...

ok2 nora buat ya... huhhh... banyaknya soalannya... hihihi

kakyong said...

rajinnya kaktie jwb tag.. saya ni berderet dlm kiv list belum berjawab

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™