Wednesday, February 5, 2014

Lempeng Kelapa Dalam PAN AJAIB

Salam semua.
Masing2 dah mula brkerja slps brcuti pjg ya?
Semoga 
Mood  brkerja pd yg brkerjaya tak merundum ya
Maklum la trbyg2 suasana tpt percutian
Atau
Kg halaman bersama ayah-ibu
Okeylah
Apa kata kita bersarapan cam mak2 kita kat kg
Lempeng kelapa yg dimkn panas2 mmg sedap!
Tambah2 klu dimsk
Menggunakn PAN AJAIB...lg cepat & 'lekang' jer dr pan!
Resepi(Sumber:Syarikat Menang)

Bahan-Bahan:
2 Cawan Tepung Gandum-ayak
1 Cawan kelapa parut
Air Secukupnya
Garam Secukup rasa
Minyak/Mentega utk griss

Cara-Cara:
1.Satukan semua bahan2 kedlm 1 mangkuk kecuali minyak/mentega
Gaulkn hingga sebati & sekata..jgn trlalu pekat/trlalu cair.
2.Grisskan minyak diatas penutup PAN AJAIB.
Setelah cukup panas,masukkan sesenduk adunan td & ratakn hingga memenuhi penutup pan trsebut.
3.Masak hingga kedua2 blh lempeng keperang-perangan
Angkat & siap utk dihidangkn bersama sambal tumis/sambal sardin.
Slmt mencuba!

10 comments:

cheqna said...

mmg sedap..=)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

aduhai... sedapnya lempeng kelapa kalau dapat cicah kari pekat2.. hehehe

Unknown said...

sedapnya lempeng kelapaaaa...

Bunda_nora said...

sedapnyer lempeng kelapa...cicah sambal bilis ke sambal belacan pun sedappp..

Gee® said...

Ahai... mengguda

dear anies said...

kruk kruk kruk...eh perut sapa tu? ;-)

Qasey Honey said...

mcm sng aje yek buat lempeng dlm pan ajaib tu..
lempeng pon dh tentu nmpk sedap bgaya..kecur

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya kak...

anamizu said...

sedapnya lempeng kelapa tu kak! hehe

QasehnyaRania said...

peberet cik suami ni..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™