Saturday, June 22, 2013

Apakah INI?

N3 PUBLISH POST:

Salam.
Ada yg tahu apakah 'benda' ini?
Klu dok kampung2..mmg poberet ni.Klu dibuat gulai/jeruk mmg sedap.
Tp klu dijeruk,baunya kureng menyenangkn.
Nanti atie kongsi resepi
Masak 'benda' ni yer kengkawan
My IMAM langsung tak pandang pon...bkn kesukaan dia.
MIL pon xpernah masak 'benda' ni
Tp klu dah mula mkn...mmg payah nak berenti...sgt sedap!
Ada sapa2 yg suka mkn 'benda' nie?


Nota atie:Klu balik kg...semua benda nk diangkut bwk balik!..semua pon camtukan?(^_^)

13 comments:

Sury Abil said...

Rebung ye...

Acik Erna said...

Rebung ye atie..buat masak cili api ngan perut lembu sedap

Daddy Ziyyad said...

errrr..apa tu?

Tihara said...

rebung ke..saya pernah try yang kari ayam dengan rebung ni, ayam tu kecik2 sedap :)

Puan Kutu said...

apa ekk..umbut kelapa ke?

izan mama mia said...

rebung buluh..

mmg kalau yg dijeruk bau dia agak kuat,....tapi bila basuh n cuci semula,,,mmg sedap buat gulai kuning...kalau campur ngan ayam pun sedap..hihi..kalau kenduri kat kg izan,..depa buat gulai ngan ikan temenung,...banyak cara boleh masak rebung,...tapi kalau yg baru bersalin mmg xboleh le makan...bisa

diba's chan said...

salam.
awak,tumpang lalu.
kte nak promote sikit.
kte ade jual aura white RM130 je.
free postage + shaker + 5 free gift.
kalau nak, contact kte ae.
Diba 012 7009100 :)

Aju Mohit said...

rebung ye kak atie, saya tak makan ni, padahal mak selalu je masak gulai, saya makan kuah je ;)

Anim Daim said...

sedapnya rebung nie akak...
kalau wat rendang makan dengan lemang/....

Homestay Melaka Mansor Choot said...

Homestay murah untuk didiami bertempat di bachang melaka . http://homestaymansorchoot.blogspot.com/

intanfirdaus247 said...

Salam kak atie..cam umbut kelapa ja tgk..:))

kak atie, intan nak tanya kak atie ada buat dropship untuk pemanggang ajaib kaka tie tu> kalau kak atie ada buat, emel intan – intanfirdaus247@yahoo.com

tq kak

LYAfrina said...

rebung kan..lya x suka..sbb bau dia kuat st

CheNamNam said...

wahhh rebunggg la...sy suka sangat kalau masak lemak kak..berhirup-hirup jadiknyaaa...sedapp..!!

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™