Saturday, November 26, 2011

Kisah Enjin Lori & Kami.

Sebenarnya citer ni dah 'basi'..(ngeeee) tp sebagai kenangan & panduan tuk MyLaling di masa akan dtg.... atie n3kn kat blog ini.
Kami telah pg ke Cheras untuk mencari enjin lori yg telah rosak(biasa la klu dah hari2 bwk..pasti jd begitu).syian gak kat driver lori kami yg bermasalah klu bwk brg pegi ke KL.destinasi kami adalah Cheras...mencari spare parts enjin lori dr Japan(sblm tu dah calling taukenya...cina).puas gak kami brpusing kat area tu nak cari kedai spare parts enjin nih...akhirnya jumpa gak!.
Setelah selesai pelbagai urusan pembelian(harga dlm RM10XXX.XX...& mendpt salinan surat dr pihak KASTAM kami pon membawa enjin trsebut pulang ke Perak...berat gak & MyLaling membawa kenderaan dgn brhati2.
Alhamdllh, kami selamat sampai ke perak & terus menghtrnya ke bengkel repair lori yg sdg menanti.kerja2 penukaran enjin dilakukn dgn secepat mungkin sbb lori pon nk digunakn...buat sementara trpaksa menyewa lori dr kawan MyLaling.
Yg pasti slps itu driver lori kami membawanya tanpa ada apa2 masalah...& perjlnan lancar.semoga rezeki kami makin trbuka luas..Aminnnnn



kat sini la enjin dr japan tu kami beli...
suasana dlm kedai tuh!
Enjin lori sdg diangkat oleh pekerja2 bengkel trsebut..
Penat!..rehat jap...
lori yg sedang 'sakit'...

7 comments:

Acik Erna said...

Azie..memang beratinjin tu kan..alhamdulillah selamat sampai dan dah siap pasang pun..
macam anak azie..dah sihat ke dia.

IntaNBerliaN said...

husband kak tie business apa yer?

Amie said...

Assalam Atie...
alhamdulillah semuanya ok...
salam maal hijrah Atie

Cik Rose Cute said...

Alhamdulillah sampai jugak ya....

nik rosmawati said...

mahal jugak harga dia yea :)

wali muhammed said...

Kedai tempat mana saya cari engine saya export pakistan

wali muhammed said...

Kedai tempat mana saya cari engine saya export pakistan

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™