Friday, November 25, 2011

Nasi Impit & Rendang Daging

Salam semua & slmt pagi di hari jumaat yg mulia ini.diam tak diam sudah semggu anak2 kita bercutikan?kat umah ni tinggal Adik jer sorang sbb Abgnya masih meneruskn persekolahan...lom bercuti pjg lagi.Bising gak sbb dia boring dok umah sorang2..xder kawan.Aritu kawan atie tinggalkn anaknya yg berusia 7 bln kat umah ni..bkn main happy dia.Lps baby tu balik,sedih la pulak sbb dia sonok melayan baby tu yg xnagis langsung bila kami menjgnya(agaknya Adik nak 'baby' lagi kot dr ibunya..hadoiiiii)
Cadangnya nk bawak anak2 bercuti...tp kena tggu Abg bercuti mungkin penghujung bulan dis nanti.Kemana kami akan membawa anak2 kali ini?biarlah rahsia dulu..xjauh pon dalam Malaysia gak.
Okey la jom layan sarapan kami pagi nie...nasi impit(rebus semlm) dan rendang daging(ada sikit lg daging korban aritu..ni pengabihnya lar).mmg kenyang kami bertiga makan...agak2 xyah masak tghari pon blh nih..hikhik.

Jemput makan..Bismillah

21 comments:

Kakzakie said...

Menikmati makan macam hari raya pulak ye. daging pulak fresh lagi mesti best..:)

Cik Rose Cute said...

Hai! kak tie...pagi makan nasi impit gan rendang hihihi bestnya...

Qhaifa Nur said...

anak - anak kat rumah tu, ada je benda yang nak direka, anak sulung saya ni jenis kreatif sikit gunting itu ini, kadang2 angin juga he..he..

sedapnya besfes nasi impit...

IntaNBerliaN said...

terasa cm ari raya lak.. tp mmg best nih

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kakzakie..tingin nk makan nasi impit ngan rendang nie...skrg dah xyah tggu raya kan kak...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rose..jemput makan!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Qhaifa..anak masih kecik mmg cam tu perangainya..tambah2 cuti sekolah ni,ada jer nak dibuatnya.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ina..xyah tggu raya..jemput makan yer :D

Amie said...

aduh! Atieee.... keroncong dah perut tengok menu feveret kita ni!...ada lagi tak...nak tapau sikit...

EmbunRosaliza said...

Assalam Atie, suka akk ngan nasi impit rendang ni, best tu nak p bercuti, agaknya ke pulau langkawi kut heheh..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amie..nanti atie isikan lam tupperware MILO yer..:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rosaliza..mmg best nk g bercuti tambah2 klu disertai ngan anak2...

lina_pg said...

assalam kak atie..terasa cam menu rasa pulak, kite ni xleh la kalau rendang bagai tuh musti ingat raya kih3..sedap tuu mesti kenyang..bleh skip lunch dah tu

Hepi holiday ya kak atie
pstt bw anak2 hdy ke mana tu?

anitadiana said...

tie lama tak singgah sini..sedap tie...macam menu hari raya ...bak sikit...

Ardini Humaira said...

nyummm333 terliurnye dni.. dni makan laksam je hari ni :)

fieda said...

kak atie bubur dah hbis..sy plk dtg bwk pinggan ni nak rendang ngan nasi impit sikit...hehehe

Cendana Kasih said...

waaa..SEDAPnyer kak... kat rumah saya ni, kalo tak raya, takde la nasi impit tu...rendang pun jarang2 sangat buat...

nk sepiring yer? saya kasi coklat sekotak...hehehe

quinnie said...

terasa macam nak sambut raya plak bila tengok menu akak ni..hehhehe....kat rumah ni kalau 3 bungkus nasi impit...jenuh nak perabihkan...kekkeek

kasihredha said...

bestnya
jadi teringin nak makan pula :))

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lina..skrg xyah tggu raya dah..tingin nk mkn.terus buat hihi

Acik Erna said...

Atie..sedap tu..acik jadi teringin pulak bila nampak nasi impit tu..nak kena buat gak ni..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™