Wednesday, July 25, 2012

Kisah Menghantar Abang ke Asrama

Salam semua.
Alkisah ahad lps sewaktu menghtr Abg (anak llaki) balik semula ke asrama.Jalan mmg JAM teruk...ken ada tahap kesabaran yg tggi.Dah la xder polis traffic yg jaga....
Biasa kami sampai ke KL dlm 2 jam...tp ahad lps,3 jam lbh br sampai!.Alhamdulilah,limit Abg utk dihtr ke asrama...slps tarawih.Lega sikit.
Jadinya semlm kami berbuka puasa di kampungan Lindungan(area dekat2 sg way)...umah kakakipar yg kosong tu.
Kemudian kami bertarawih yg pertama di masjid baru kampungan lindungan...besauuuu masjid barunya.
Selesa sikit...berimamkn Al-Hafiz dr palestin(sedap suaranya...)
Pastu br la menghtr Abg ke asrama...sebak rasa hati.Dan kami sampai ke Perak dlm kul 1.30 pg!!!
Ngantuk?Jgn citer larrrr..Alhamdulilah slmt sampai dgn slmt.



Jemaah pompuan di masjid baru kg lindungan..blm siap sepenuhnya lagik

24 comments:

ummi_norseha said...

perjlnan yg jem perlukn kesabaran tmbhan pl time2 puasa...

PinkUmmi said...

jln jammed perlu kesabaran yg tgi....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ummi norseha...betul tu ngan haus & penatnya..ngantuk lagikkk

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

PinkUmmi#

yg jadi driver la yg penat..kita dok sebelah relex jer:D

SoLy SoLicious said...

mmg menguji kesabaran la kan tim2 jem mcm 2..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

SOLY SOLICIOUS#

Betul tu....klu xder JAM xper.Ramai yg pulang ke KL setelah berpuasa dgn kluarag kat kg kot.

Masya said...

hadoilah kalau jem mcm ni mengantuk dibuatnya..

eB said...

jem buat eB pening. hu3

Deq's Qienz said...

mmg busan kalo tersangkut dlm jem..hukhuk mujur area saya jarang jem

Nieda said...

masjid baru ye?

Ardini Humaira said...

kalo bulan pose jalan jem rasa nak tdo je dalam kete hehe

Haryati Hamzah said...

klu kete auto ok lagi tp klu kete manual mau tercabut kaki2...

Wanieys said...

jalan jem kena sabau banyak2 ja kan...wani cukup tensen klu jam ni hihihi

fieda said...

uii..jalan jem la ye kak atie..

Zana Adieyza said...

maybe sebab ramai yg balik dari kg masa tu kot.. masing2 balik kampung bercuti smbut puasa..

Acik Erna said...

salam atie..alhamdulillah selamat perjalanan pergi dan balik.
kalau hari sabtu ahad..memang jalan selalu je jem..

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, kl mmg jem je la ni, oh kampung lindungan dekat jln klang lama tu, dh lama x pg situ, ramainya jemaah kt situ

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Masya#

MMg ngantuk..syian HB

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

eB#
Dalam bln puasa lg peninggg

DQ#
Klu bkn kwsn yg selali JAM..mmg best larr

Nieda#
ha;ah masjid baru..ramai st jammah..masjid lama xmuat

Dini#
KLu kita yg bawak camna nk tido jer hikhik

Haryati#
Sibbek kete auto..klu manual lg la teruk!

Waniey#
MMg sgt tension..perot lapar,haus..hadoiiii

Fieda#
JAM teruk!

Zana#
ya la ramia yg blk kg ari jumamat aritu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

K.Erna#
ya la KL pon JAM teruk ari ahad tu..walhal bln puasa..ramai g pasar ramadhan kot!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Rosaliza#

Ya la tue dekat ngan jalan klang lama...nostalgia betul tpt tu :D

LYAfrina said...

ujian la tu.. lya hari2 pon tpaksa harungi kesesakan nk ke ofis..lg2 time pose ni..msing2 bkejar ... smpai x pdulikan org sekeliling.. huhu,,

ummiaisyah said...

sadisnya kisah akak ni....kalo sy..agaknya dah pengsan!

nik ros said...

sebab tu tak kuar mana2 pun.sebab takut jea.beli brg umah awal

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™