Friday, September 21, 2012

Abang Pengsan Di Asrama!

N3 TROVER PJG LAK..TERIMA KASIH PD YG SUDI MEMBACANYA...

Salam.
Maaf la blog atie ni umpama chipmore lak....kejap ada n3...kejap2 senyap jer.Terima kasih kpd yg sudi singgah ke blog atie ni & meninggalkn mesej.
Mengenai tajuk n3 diatas...
Semlm diawal pg kami dikejutkn dgn panggilan telephone dr sekolah asrama Abang.
Abang dimasukkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah,Klang kerana pengsan semasa sembahyg subuh!
MyLaling yg terima panggilan trsebut...masa tu atie kat dapo..masak.
Tetiba je,Mylaling  suh siapkn bag nak g KL,kelam kabut gak kemaskn dapo & masukkan baju dlm bag...walaupon dlm hati mula berkata2...ada apa2 berlaku kat anak ke?
Dlm perjlnan...br la MyLaling citer,Abang dimasukkan ke Hospital pg tadi sbb pengsan.
YA ALLAH..masa tu xtau la perasaan atie camna!
Ttrkejut sgt.....berdebar2 sambil mendoakn agar Abang selamat!Mula la airmata tu mengalir tanpa henti sepjg jln..
Atie rasa MyLaling drive slow sgt....walhal dah laju dia bwk.akhirnya kami slmt sampai...terus g bahagian kecemasan,kat sana ustaz & 2 org pelajar sdg menanti kami.
Abang dah mulai sedar...& sdg berehat.Alhamdulilahhhh
Menurut ustaz,masa diaorg sembahyg subuh...tiba2 Abang  jatuh pengsan.Mula2 ustaz bawa Abang ke klinik  tp Abang masih xsedarkn diri.
Dengan ambulance klinik...Abang di bawak ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah.Disana setelah mendpt rawatan br la Abang sedar dr pengsan.
Lama juga kami menunggu kat hospital....
akhirnya doktor memberikn kebenaran utk Abang pulang setelah mendpt rawatan.
Alhamdulilah,Abang tidak ditahan di wad.
Kami meminta cuti utk membawa Abang pulang ke Perak....berehat di rumah utk beberapa hari.Semoga slps ini,Abang semakin sihat & cergas.
Amin


P/S:Kpd ustaz & 2 org pelajar yg membantu Abang...TERIMA KASIH tak trhingga.Jasa & budi kalian hanya Allah yg mampu membalasnya.
Bila ditanya pd Abang kenapa blh pengsan..katanya dr mlmnya Abang tak mkn...xder selera katanya.Emmm...anak...anak....

37 comments:

Rai Ourkizuna said...

hati hati memandu kak.. semoga abang tak apa2..

Falsya said...

alaaaa sedihnyeeee..harap2 abang xape2..

syalinda johari said...

sedihnya kak atie, moga abang sihat lepas ni...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ya ALLAH,alhmdulillah takde pape yg trok..bg makan dia besh2 kak..rindu masakan akk tu.

Nad @ MamaZN said...

doktor cakap ape kak?
ape yg sbb die takde selera makan mlm tu?
ksiannye..
harap abang cepat sembuh

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, hurmmm mmg sangat risau bila dpt panggilan dari sekolah atau asaram, takut2 pekara yg tak di ingini terjadi. Alhamdulillah abang tak apa2, semoga abang cepat sembuh. blk kampung best lah pasni ibunya masak yg best2 heheh

JaSSNaNi said...

atie... abang pengsan sbb tak makan? kesian abang... lepas ni kena jaga makan ye abang.. jangan biar ibu susah hati.. kesian ayah/ibu.. takot sesuatu buruk pada abang.. take care ye abang..

Imaan09 said...

Alahaiii..jgn risau2 laa sis, penat agaknya abang tu.. atau ada berpanas sebelum tu.. semoga xde apa2

Liza said...

laaa,nasib baik abg takde apa2 kan...risau betul la sbb anak akk pun dok hostel jugak...

aneem said...

sabar yer akak..
moga2 kesihatan abg bertambah
amin

kakcik said...

Semoga Abang kembali pulih sepenuhnya. Amin.

|| NaFiRaa || said...

syukur takde pape yang serius.. cuba kak atie bawa abang gi medical check up..
moga abang cepat sembuh~

ieda said...

aduhh
saya baca dah rasa apa yg akak rasa
kalau awal2 suami akk btahu akk anak masuk sepital .. ada tergamam kann

alhamdulillahh abang x ada apa2 yg serius ... aduhhh lepas nie remind dia jgn skip makan kalau dia dah biasa makan .. bahaya utk usus dia

lemongrass said...

Alhamdulillah abang dah sedar and pengsan bukan sebab anything serious.
I boleh rasa mcm mana perasaan Atie sepanjang2 perjalanan ke Klang tu. Kalau boleh terbang, rasa nak terbang cepat2 kan...
Kat rumah nanti, sure dia dapat banyak tender loving care dari atie n hubby so insyaAllah, dia boleh sihat 100% semula.

Kak Rose said...

Syukur sangat2 sbb abang x de penyakit yg serius... mmg risau sangat kalau terjadi cam ni. harap abang akan cepat pulih sepenuhnya.

ekinashikin said...

rehat cukup2..nasib baik x de pape kat abg...
speedy recovery ye...

Qhaifa Nur said...

saat mencemaskan bila dpt call dr sek..mcm2 kita fikir..
alhamdulillah, minta abang cepat sembuh......

Kak Nik Ja said...

salam atie...moga abang cepat sembuh..harap2 tidak ade ape2 yg serious..InsyaAllah!..kena makan , tak makan mane nak ade tenaga!

IntaNBerliaN said...

moga xda pe2.. n sihat sepenuhnya.. mmg risaukan kak tie.. dh la ank jauh.. baguslah bwk balik, leh jaga ank kan...

Che Rosliza Che mat said...

Hospital Tengku Rahimah...Dah dekat rumah saya tue...Semoga Anak kak tie sihat ya...dan tiada apa2 yg berlaku..

Angah said...

smoga tkdak yg serius kak,...pesan kat bag jgn skip mkn,...jgn diet2,...sian mamanya risaukan anak..

adyna said...

semoga abang sihat yer..maybe stress belajar sama nie..ape2pun moga abg terus berjaya :)

adyna said...

semoga abang sihat yer..maybe stress belajar sama nie..ape2pun moga abg terus berjaya :)

Acik Erna said...

Assalam atie..semoga abang sihat dan berselera makan semasa dirumah..makan masakan ibu..semoga bang shat dan cergas semula..

LinRosly said...

Assalamualaikum Atie :D
Semoga Atie sabar, tabah, didalam menghadapi dugaan Allah. Semoga Abg sihat dan terus sihat.

Kat Asrama jangan sampai tak makan, perut kosong pun boleh pengsan.

imazaki said...

assalam atie...lama betul kak ima tak dtg blog atie ni...ingat lagi tak..kat akak,hihi...semoga abang cepat sihat seperti sedia kala...

kemma said...

salam k.atie..hope abang cepat sihat

ummiross said...

Alhamdulillah 'abang' tak apa-apa, moga anak Atie sihat kembali. Betul kan Atie, kalau ada apa2 berlaku pada anak, hanya Allah yang tahu perasaan kita kan, ummi pun pernah alami anak masuk wad masa kecil2 dulu sebab demam panas. Bila anak dah ok, siap kena usik oleh doktor lagi, 'ooh ni lah mak yang menangis tadi", hehe..malulah pulak.

Nurul a.k.a Riko said...

Kak Atie...abang sakit apa. Nanti update yer kat blog nie. Pray hard moga Abang kembali sihat spt biasa..insyaallah.

Kak Atie sabar yer....dugaan Tuhan nie.

inazamri said...

harap abg dah sihat hari ni.

Intan SRM said...

Assalamualaikum Kak Atie
semoga abang sembuh segera amin
agaknya abang letih sangat tanpa disedarinya...cuba ambil supplement kak...

mamawana said...

Semoga abang sihat dan cepat sembuh, jaga makan ,jaga tidor dan semoga dlm lindungan dan rahmat Illahi. Amin.

Yantisa said...

terlepas pandang entry ni ... alhamdulillah abg dah kembali sihat . Moga anak-anak kita sentiasa dlm lindunganNYA di mana saja diaorang berada .

sal ya said...

anak oh anak...

nik ros said...

la.tak mkn rupanya.ptt la pengsan.moga cepat sembuh

TiranaAduka said...

harap sihat dikala komen ini tertera

TiranaAduka said...

harap sudah sihat

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™