Tuesday, September 18, 2012

Ke Kuala Kangsar

Salam semua.
Dah lama xupdate blog ni...sibuk kot.hihi.Terima kasih yg sudi singgah...titipkn mesej tuk atie.
Maaf la kunjungan kalian semua blm sempat atie balas.
Tuan umah asyik xder je kat umah...biasa la dh dok berdua2an ni,klu MyLaling g mana2 mmg ajak atie jer...temankn dia.
Semlm atie menemankn MyLaling g Kuala Kangsar...ada urusan kat sana.
Kami ikut jln dr tol Bidor...terus masuk highway....cepat sikit(tp atie rasa lamaaaaaa...sgt br sampai :D)
Atie pon pernah sekali jer g kuala kangsar ni...sbb xder urusankan?.Sampai Kuala kul 2 lbh...singah kat R&R sg perak tuk sembhyg & mkn2.Lapar oooo..
Pukul 6 ptg selesailah segala urusan MyLaling kat Kuala...
& kami bergerak pulang ke BD semula.Cuaca mmg hujan...& highway pon JAM!!
Akhirnya kami sampai kat rumah kul 9 mlm.
Itupon singgah kt Teluk Intan..pekena sup daging kat medan selera depan hotel.Mmg sedap sup kat situ...ni pon cam terasa2 kesedapannya lagik.hikhik



Paling atie best masuk terowong ni..hihi

54 comments:

Falsya said...

kampung abah falsya...hehehe..

Rose Khadijah said...

hai kak atie..
baru la rose dpt singgah sini..malas bukan main!..hehehe..
rose kalo ke utara, kene lepas terowong ni dulu..baru lege rasa hari..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum atie..

anak2 nani pun kalau lalu kat terowong ni sure pakat2 tengok kiri kanan... sbb diorang teruja betul bila masuk terowong.. hehehe.. best gi kuale...

PinkUmmi said...

bestnya akak..berjalan sakan no...

Nisa Greennnpanda said...

sy nie xsmpi lg kat kuala kangsar, hehe...

kakcik said...

Terowong tu kalau tak salah kakcik namanya Terowong Menora. :)

ieda said...

salam kak
seronoknyeee
berjalan sahaja akk nie yee ;))

Anastasyea Aida said...

Tak pernah pergi lagi Kuala Kangsar .. Insya Allah, satu hari nanti .. ^__^

www.anastasyea.com

Acik Erna said...

assalam atie..atie suka lalu terowng ye..acik pulak kalau lalu terowong..rasa tak bernafas..sampai la melepasi terowong tu

HomeKreation said...

Aslmkm. Along dh lama tingin nak ke KK tp tak sampai2, bukan nya jauh pun dari Taiping kan.

Amie said...

Kita pun suka ikut bawah terowong Atie... dah kuar terowong macam masuk dunia lain pulak..

Rai Ourkizuna said...

dulu saya phobia masuk terowong!

Qhaifa Nur said...

anak2 suka kalau masuk terowong....
bestkan jalan2 kat Kuala Kangsar...

LinRosly said...

Assalamualaikum Atie :D
Lamanya Kak Lin tak kesini...last sekali tahun 80an...dah byk perubahan...

syiela said...

lama tak lalu terowong tu hehehhe.. dulu zmn student mmg kerap sangat la lalu terowong tu..

|| NaFiRaa || said...

tak pernah sampai ke sana lagi.. harap2 berpeluanglah ke sana~

fiza said...

Wah...seronok dpt berjalan kan kak. Dah lama tak lalu terowong tu...hehehe...

ieedaz @ mama_isha said...

dah lame tak lalu terowong tu..hehe

ekinashikin said...

kita x pernah smpi lagi kuala kangsar ni...teringin gak nk pegi..
dpt smpi ke sri iskandar je tmpt adik belajar...nti2 nk lajak ke kuala kangsar gak la

Cendana Kasih said...

salam kak atie...kampung saya tu...rindunyer...last balik bulan 3 ari tuh..special dish kat kuala kangsar tentulah laksa dan cendol

Cendana Kasih said...

salam kak atie...kampung saya tu...rindunyer...last balik bulan 3 ari tuh..special dish kat kuala kangsar tentulah laksa dan cendol

Zie said...

sebelom beranak haritu sempat singgah kuala kangsar ni makan laksa kat medan dia apa nama tah, pastu beli labu sayong... hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Falsya#
OOO abah Falsya org kuale ya....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Rose#
K.atie mmg suka lalu kat terowong ni....mula2 nk masuk tu dah truja sgt.hikhik Cam bebudak lak ya..:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

JassNani#
sama la cam acik atie...teruja st masuk terowong.hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

PinkUmmi#

Dok umah jer..kdg2 boring gak:)
Tu la dah tinggai berdua...mmg selalu kuar jer,kdg2 jarang masak akt umah:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Nisa Greenpanda#

Satu hari nanti sampai la nisa kat kuale ya..K.atie pon ni br kali ke dua kot!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Kak cik#

Tak tau laka tie namanya kak cik...main masuk terowong jer.hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ieda#

Tak jugak ieda..klu ada hal tu yg br kuar.Lg pon anak2 semua kat asrama...mudah nk gerak kemana2.
Klu anak2 kat umah...mmg k.atie pon xikut :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Anastasyea Aida#

InsyaAllah,satu hari nanti sampai la kat sana...leh jln sakan.
K.atie pon xjln2 sgt semlm...sbb g pon ada hal

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

K.Erna#

Hikhik...kelakar lak k.erna ni.Atie truja sungguh masuk terowong nih!
Ngalahkn bebudak lak...:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Along#

Kuala ngan Taiping...dah xjauh sgt tuh!.InsyaAllah,sampai la nanti tu...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Amie#

Masuk lam terowong cam...masuk kedunia lain yg cuma ada cahaya jer..
Lampu2 jer kiri-kanan jalan...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Rai#

Hikhik..oh ya ker?Napa jd fobia tu?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Qhaifa NUr#

Atie xjln2 sgt kat kuala kangsar ni...HB ada hal xsempat nk pusing2 sgt kat sana.
lain kali kot ngan anak2...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Kak LIn#
tahiun 80an...lama dah tu...Skrg dah mcm2 perubahan...dah membangun kak
Ada masa turun la dr JB..mai dtg KK lak..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Syiela#

Kiranya terowong ni mengimbau kenangan masa jd student la ya...kekal sampai skrgkan terowongnya...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Nafiraa#
InsyaAllah,satu hari singgah la ke KK..ajak HB jln2 cari labu sayong hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Fiza#

Jln2 pon ada sbb Fiza..klu setakat nk saje2 g sana...xder kot sbb jauhhhhh dr BD nih!
Syian HB penat drive sorang2...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

ieedaz @ mama_isha#
Ada masa mai la dtg KK...cari labu sayong...:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ekin shikin#
Seri Iskandar tu mmg biasa k.atie lalu lalang...:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cendana Kasih@Noorma#
Oh ya ker?K.atie xsempat nk pekena cendol ngan laksa la pulak!
lain kali la kot...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ziee#

Sempat la ya sblm bersalin..klu tak kempunana la pulak.
K.atie xsempat pon mkn laksanya...Hb nak cepat..settle jer urusannya terus jer balik..

ummiross said...

Nostalgia pula tengok n3 Atie ni, dulu masa muda2, ummi pernah buat practical teaching kat Kuala Kangsar, seronok juga di sana.

Nurul a.k.a Riko said...

Kak Atie...kalo saya pergi ke KK..tak lengkap kalo tak singgah utk makan laksa & cendol kat sana.

Sedapnyer laksa kuala...hehehhe

Aida78 said...

salam azie waaaa seronoknya g jejalan2....sup daging mesti bestkan

Che Rosliza Che mat said...

bila nak pergi kuala kangsar nie hihihi

Myra Jay said...

Heheee, Myra suka gak masuk dalam terowong tu :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ummi Ross#

Mmg nostalgia betul la KK ni ya...skrg dah byk berubah kot:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Nurul @Riko#
Emmm..k.atie xsempat nk mkn laksa ngan cendolnya.Mkn benda lain jer
Lain kali la kot..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Aida#

MMg sedap sup daging tu...skrg pon cam terasa2 kesedapannya.Sok2 dtg Teluk Intan..leh k.atie belanja kat situ :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cik Rose#

InsyaAllah,satu hari nanti sampai la cik Rose...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Myra#

Mmg best masuk terowongkan?Cam masuk kedunia lain.....tp mmg syokkkk!

TiranaAduka said...

bila la ta nak dtg sana lg

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™