Wednesday, May 1, 2013

BANTULAH INSAN INI...


Sama-sama lah Kita Membantu Insan Ini..
Dipagi ini
...atie nk kongsikn kisah menyayat hati seorang blogger ..atie dh lama mengenali beliau & selalu menyapa diblog miliknya....
bila baca ttg kisahnya,atie mmg trsentuh!
x dpt atie bygkan seandainya atie ditptnya sekarang.... Dan atie terasa amat bertanggungjawab untuk share dalam blog ini...
 semoga dgn keprihatinan kita yg berada diluar sana dpt meringankn sdkt beban yg ditanggung oleh beliau....

Beliau yang dimaksudkan adalah HARYANI MAT HUSSIN
. Ibu tunggal beranak tiga yang hanya menumpang kasih dengan ibu beliau yang juga sudah uzur. Diduga Allah dengan penyakit kronik,
 diceraikan suami dengan talak tiga. Ya Allah.. berat sungguh dugaan dari ALLAH utk dirinya..Doa atie semoga dia tabah,redho & punyai kekuatan utk mengharungi dugaan ini..


Kisah beliau pernah didedahkan dalam Harian Metro 12/05/2010.. "Suami Enggan Kongsi Derita"-oleh Siti Zarinah Sahib.

Sama-sama lah kita bantu insan yang sangat memerlukan ni..
 Siapa-siapa yang berkesempatan, boleh lah war-warkan info tentang beliau ni. 
Kalau bukan wang ringgit pun, 
doa dan usaha memanjangkan kisah beliau juga salah satu bentuk bantuan yang boleh kita sumbangkan. InsyaAllah..

Ni nombor akaun beliau:



MAYBANK

1640-3426-6923 (Haryani Binti Mat Hussin)



Blog beliau:

http://aliaharyanie.blogspot.com/



Atau 

12 comments:

JaSSNaNi said...

masyaALLAH... macam2 dugaan menjadi ibu kan.. dan nak jadi seorang isteri yang baik juga banyak dugaannya... ape pun semoga haryani tabah menghadapi dugaan hidup... semua ujian datang kerana allah tahu siapa yg di ujinya.. sabar dan banyakkan berdoa semoga ada sinar menanti anda.. aminnnnnn..

Kakcik said...

Memang tersentuh hati dengan kisah Haryani ini...

Nafira usof said...

sayu jugak bila baca kesah dia..:(
moga Allah sentiasa membantu beliau dalam mengharungi derita.

Nad MamaZN said...

Sama sama kita doakan utk beliau dan anak anak...

Ema Blog said...

semoga beliau tabah menghadapi dugaan ini..pernah menjejaki blog beliau...

Ibu Lala said...

hidup memang banyak dugaan. moga beliau dan anak anaknya tabah. semoga Allah melindungi dan membantu mereka.

LOVELYGIFT AND HOME DECO said...

Sangat tersentuh.. semoga Allah merahmatinya

kasihredha said...

Terharu

ieda immi said...

aah kak
saya juga pernah buat entry pasal dia nie ..
sedih sgt2 ..
kalau kita susah , sebenarnya lebih ramai lagi yg susah kan kak huhu

ekinashikin said...

saya pun selalu gak jenguk blog dia kak atie..tabahnya beliau..berdoa agar dipermudahkan urusan..

Ucu Faridah said...

ucu mmg selalu pegi blog dia selepas azatie buat n3 dulu tu....selalu jugak berjujuran air mata kalau bc kisah yani ni...mmg dia sorang yg tabah....

lupe lak nak tanya...azatie sihat kerrr.....
Alhamdullilah buss. makin maju...

adyna said...

Tersentuh hati

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™