Wednesday, July 13, 2011

TAQ Dari K.Amie & Yatie

Alhamdllh,ada gak org ingat kat atie yer...BEAUTIFUL BLOGGER,bangga jap dapat award nih!.makasih kpd K.Amie & Yatie memories yg sudi anugerahkn award kpd blog picisan atie nih..yg kdg2 merapu entah apa2.hihi.okey la..apa yg korang nk tau ttg atie yer?Biasa jer sebenarnya.


Diwajibkn menyenaraikn 7 pekara.

1.Seorang Isteri,merangkap akauntan kpd biz HB & seorang Ibu kpd sepasang cahayamata yg sedang membesar.dr dulu hingga kini hanya sepasang jer anak atie.Pernah mengandung lagi,tp gugur sbb trjatuh dr tangga umah MIL.Masa tue mmg sedih sgt...sbb dh lama tingin baby lagi.Slps tue cam trauma nk g umah MIL & tgk tangga tu..lama gak atie x g umah MIL dlm 2 thn kot!

2.Menetap di Perak & kawen pon ngan org perak gak..xyah gaduh2 nk balik kg.hihi.kami saling mengenali ketika bekerja di selangor,1 tpt keje..hihi.

3.Pernah bekerja selama 8 tahun di Selangor sblm mendirikn rumahtangga,resign ketika mengandungkan anak yg ke 2 sbb 'mabuk' teruk sgt!.pastu dok umah jaga anak jer...sblm trlibat ngan biz HB(2005)

4.Ke'hilangan' Bonda tersayang pada 19/5/2007...pemergian yang amat menyedihkn buat kami sekluarga trutama atie yg menjaga Arwah sepanjang Mak berada di Hospital Ipoh.ketika menjg Arwah di Hospital,atie mmg X tidur untuk sentiasa memastikn Mak selesa sepjg mlm.Atie juga trpaksa meninggalkn anak2 yg masih bersekolah dibwh jgaan HB dgn izinnya.terima kasih Suamiku!.Sekurang2nya hanya itu yg mampu atie lakukn tuk Mak di masa hayatnya.

5.Amat menyukai warna biru!.Pernah suatu ketika dlm almari atie hanya dipenuhi pakaian yg berwarna biru SAHAJA!.cuma 2-3 thn nie br la ada pakaian berkaler lain dlm almari tu.Jgn xtau,HB pon peminat biru gak!...pasangan serasi..gitu.

6.Paling suka mkn sayuran/ulaman tapi xpernah masak/makan sayur bendi!.Sbb masa kecik dulu 'geli' tgk lendir yg kuar ketika Mak memotong bendi...hinggalh skrg.TP sayur lain semua atie makan..

7.Pernah punyai rambut panjang hingga mencecah punggung(atie nie tggi orgnya...) dari zaman anak dara lagi.masa tue kakak atie pon berambut pjg cam atie gak(dh ghupa kembar kami).X pernah potong walaupun dah ada sepasang cahayamata.TP trpaksa potong pd thn 2006(nages masa rambut dipotong..huuuu).Sbb tue la atie 'bela' rambut anak pompuan atie pjg sampai punggung gak....suka tgk,walaupon bkn mudah nk menjaganya!

Rasanya cukup la kan?pasni giliran sapa lak atie nka taq yer.Kawan yg ingin atie kenali lebih rapat lagi ialah..

1.Kak paty
2.kak yatie
3.Rohaya
4.Azila
5.Amiey

Pada semua yg kena TAQ..ringan2kn jari yer..hikhik

18 comments:

Yatie said...

Assalamualaikum Atie,
tq sudi ambil award dan buat tugasan..seronok mengenali Atie..sama2lah kita memeriahkan dunia blogging ni...semoga persahabatan yg terjalin ini berkekalan hendaknya..

Wattie said...

Salam Atie,
Atie memang seorang anak dan ibu yang baik. Dulu kakak akak pun berambut panjang mcm Atie, mmg ramai yg meminatinya......

Iza said...

Assalam..
Thanks Azati, Iza dah buat entry tu..
http://azilas.blogspot.com

kak ina kl said...

alahai skrg ni malas tul nak buat taglah..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam yatie..Insallh,Amin

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.wattie..hem!hem!begitu jugak episode hidup atie di zaman anak dara dulu..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Azila..makasih sudi ambik award yer.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Ina..klu dtg mood rajen,buat la jgk..klu idak trpelosok la taq tue..hikhik

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Azatiesayang, Kak datang ambil award, Thank You, ya....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Kak paty..makasih kak sudi amik award.

Acik Erna said...

assalam atie..lama jugak atie tak pi rumah MIL ye..2 tahun..

ieda said...

aaaaaaaa dah kenal akak dah ekekke :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Erna...sbb trauma kak.X blh tgk tangga tue..sedih sgt!hancur luluh hati....sbb lama tingin nk gandung lagi.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ieda..begitulah citer k.atie...hihi

Kak Aya said...

t.kasih tag saya.

hmm sampai 2 thn tak ke rumah MIL, betul-betul trauma tu ..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam aya..gitulah,sedih sangat!

Amie said...

selamat petang atie,
terima kasih sudi terima award & tag dr kak amie, seronok dpt kenal atie lebih dekat,
yang 1 tu... kak amie pn macam fobia alahan masa pregnant, tapi masa itulah (ketiga3 anak memang teruk waktu pregnant), kak amie insaf rupanya kak amie mempunyai seorang suami yg sgt penyayang, sbb dia menjaga kakak dengan penuh sabar tanpa sebarang rungutan,padahal wakt2 alahan kakak rasa bagaikan kain buruk, terjelepuk tak bermaya....sbb selama ini (sebelum kahwin) kakak sangka orang lelaki ni hanya tahu dilayan dgn baik dr segala segi, tak terfikir pula akan dilayan penuh sabar & kasih sayang oleh suami, begitu juga dgn keluarga mentua, ipar duai... sbb kak amie jauh dr keluarga....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Amie..bertuahnya akak dpt suami yg penyayang...Alhamdllh

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™