Friday, August 5, 2011

Baju Raya Kami.


Salam semua...ngantuknya pagi nie!.tapi malas nk tido sbb sikit lg nk g Pejabat post...nk byr mcm2 bill.Biasa semua bill,atie yg uruskn...ya la MyLalingkan bz,xmo la peningkn kepala dia ngan urusan2 yg atie blh lakukn sendiri.arini nk menayang baju raya kami....last minute beli kat Nilai3.Alhamdllh,tailor atie tue mau terima lg tempahan.dah biasa menempah ngan dia.Dulu atie reti buat baju kurung nie...lps bekerja 8 tahun,ilang semua ilmu tuh.hihi.Ala.sapa lg nk tolong tailor melayukan?..baju Adik(anak pompuan)...atie beli 5 pasang & ibunya lak 3 pasang jer(sebenarnya atie pon jarang tempah baju).beli byk tuk Adik sbb sekali ngan baju g prep(baju lama dh byk pendek...cpt betul tggi ankdara atie nih!).Corak & kaler dia pilih sendiri(dh siap pesan ngan atie,dia nk pilih sendiri cuma bj tuk raya atie pilihkn...tahun nie temanya,Hijau!.korang lak raya nie bertema kaler apa erkh???

29 comments:

deqlis said...

hmm cite psl tailor nie, deqli sediy...tailor deqlis dah pindah kedai sejak 2 tahun lepas tak dpt jejak...itu yg dok beli siap...pernah cuba tempah tmpt lain...tp lain yg ditempah lain yg jadik...dari deqlis nie size M jadik XL...huhu...

deqlis ada kain tu 2-3 pasang, tp tak hanto2 jht...

ZaNa aDieyZa said...

zana pun tahun ni x banyak tempah baju.. 4 pasang jer.. tema zana thn ni purple!!

kemma said...

wow banyaknye...tema tahun ni pink kepepelan..hehe..tapi sume sepasang jew..yg lain baju biasa/kasual..mayb nak tambah untuk diri sendri kaftan or jubah yg sesuai untuk ppuan mngandung hehe..

Wattie said...

Assalamualaikum Atie,
Wahhhh sampai 5 helai kat anak dara Atie, raya sakanla dia nampaknya. Akak selai baju pun tak beli lagi, kat anak dah beli kain utk baju melayu tp tak terhantar lagi....tak taula tailor nak terima lagi ke idak... kalau tak kena cari yg ready made ler jawabnya...

Watierman, rmanbkr said...

Assalam Dik Atie....berlari-lari Akak nak tengok baju raya Atie...hehehe...Akak selalunya tak bertema dah Dik ooi...sebab anak2 bujang Akak ala-ala K-pop gitu..baju melayu memanjang warna hitam , biru gelap, hijau gelap...semua yang gelap2 lah!!!!Kalau nak bertema pun Akak & Reena jer...tapi Akak beli siap tak ada tailor nak buat..sebab selalu beli last minute...baru dapat feel!

mysarrasara said...

Salam....
slmt ada org nak ambil tempah kan kak...
sara pun sama je beli last minutes...hik...hik..sarah tema warna kelabu...

~K Ham~ said...

as salam atie...wah raya berhelai ha...mmg utk anak ppuan kat sbp kena byk baju kurung...

tahun ni kak ham beli baju ready made utk anak2...baju akak mmg kena anto taylor...kak ham cerewet skit...hihihiiii..tema kak ham sekeluarga biru kelabu atau oren....

Cik Anita said...

salam.

banyak nya baju raya. Nita ni tak beli lagi ha baju rayannya. Ingat nak beli yang siap aje. Temanya harus Oren!

:)

Cheq Sue said...

amboi...banyaknya baju raya...

Ucu Faridah said...

ucu tahun ni x tahu lagi warna ape...selalu beli ready made ajer...
anak2 sekolah kt meru @ program bistari ke...

Myra Jay said...

Myra lak mujuq my mum taylor, senang sikit bab2 nak upah baju nieh :)

Mas said...

akak..mas tahun ni tempah sepasang jerk...
alhamdudilah dah siap..baru jerk ambikk...

amiey lee said...

kak ati - kt umah mak kta ada 3 tailor...huhu yang paling best satu tu dpn umah mak aja... so tahun ni memang dh tempah awal ..

HALAMANKU said...

Salam Kak Ti...wah meriah tu.. beraya sakan adeq he he he baju preppun... baru juga he he he.. tu lah cepat tinggi adeqtu.. kak tema kami tahunni darkcoklat ntah SK pilih lama siap bab wat sendiri.. baju SK temph.. erma bz x tentu so.. wat awal2 he he he

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam deqlis..syiannya lar.K.atie xpernah beli siap..tuk anak2 ada lar.Bkn apa cam xsedap pakai lak..
Ada yg blm htr?meh..anto kat k.atie..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam zana..4 psg?byk tuh!xper la pengantin baru nk jalan umah sedare marekan?ngeee

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kemma..pink?best tuh!.mengandung ke?Alhamdllh...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Wattie..sekali ngan baju dia prep,yg lama dh pendek2.Bkn sellau beli baju..sekali sekala jer...
kat bandar mungkin dh xterima tempahan kot!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak watierman..budak bujang mmg kpop la dia..hihi.Klu ank dh dewasa mmg payah nk brtema2 nie...tp anak2 atie xbape besar lagi..ikut jer apa pilihan ibu depa..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam mysarrasara...tailor tue bestfriend k.atie..kena gak dia mabik!hihi.kelabu?cantik tuh!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Ham..anak pompuan atie sorang,sakan la dia.hihi
raya nanti singgah la batu 20..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Anita..cantik klu kaler oren tp k.atie xminat la pulak.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam cheq su..anak yg banyak..maknya ciput jer..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ucu,beli readymate pon byk pilihan..byk kaler & berfesyen...
Bkn sekolah bistari...hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Myra..untung mak pandai jahitkan?...dulu Arwah mak k.atie pon jahit baju gak...k.atie yg dh lupa semua...huuu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Mas...oo br ambik mesti xsabar nk pakai beraya.Blh la tayang kat blog..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Amiey..untung dah tempah awal & tailor ramai...K.atie nie last minute br nk cari baju.Kdg2 HB tue malas nk yinggah2 mall/shopping kompleks...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Erma..dark coklat?mmg cantik..tambah erma yg manis...SK yg kacak memakai pakaian yg brwarna tu...

aqishah said...

wah bestnyer dah siap yer baju raya..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™