Friday, January 6, 2012

Anak-Anak Kembali Ke Asrama


Mggu ni anak-anak sudah kembali ke asrama...sibbaek la Abg & Adik berselang hari tarikhnya,klu tak kalut gak kami.sAbg balik pada hari isnin & pendaftaran Adik lak pada hari selasa di sebelah ptg.
Tahun ni anak2 atie xder la bertukar barang2/pakaian baru semuanya...Abg masih memakai baju yg tahun lps punya(elok lagi) & Adik cuma tukar baju kurung putih jer...kain sekolah tahun lps masih elok lagi.Tudung2 pelbagai warna yg dia nak,atie yg jahit sendiri..jimat sikit :D.
Tahun ni dorm Adik masih kat aras bawah(klu idak,fengsan nk angkut barang..hihi)..cuma katil dapat ditingkat atas cam tahun lps gak.kawan2 sebilik pon dah bertukar...harap2 dia dpt sesuaikn dirinya ngan kawan2 dorm yg baru.
Urusan pendaftaran,beli barang2 keperluan sekolah berakhir jam 6 ptg...punya la pjg barisan kat KOOP,dah la tu,hanya 2 kaunter dibuka..hadoiiii.Lps tolong Adik mengemas brg2 lam locker..tibalah masanya tuk atie meninggalkn Adik.
Sedihhhhh sgtttt,ya la dah sebln lebih dok ngan atie kat rumah.
Seperti biasa la...ada 'drama airmata' mengiringi perpisahan kami.Sepjg jalan balik keumah...airmata menitis jer(cenggengnya atie..!:D).sampai umah lg sebak...sbb sunyiiiiii
Sapa2 yg anaknya dok asrama,tau la persaan seorg ibu tu camna....
Semoga anak2 atie berjaya dalam pelajaran mereka,tekun,diterangkn pintu hati dalam menuntut ilmu & sentiasa dalam lindungan Allah.Aminnnn
SABDA
Yg kecik tomei tu anak atie lar..hihi(brbaris nk amik nama dorm & kunci locker)
Senarai yg perlu dibayar utk tahun 2012...

26 comments:

Liza said...

salam atie...hari selasa hari tu pun Liza antar anak g asrama jugak, tp sib baik srg jer, kalau tak mau kelam kabut...hihihhi

IntaNBerliaN said...

tu la.. saya rasa semua ibu2 pasti akn rasa sedih bila berjauhan dgn anak2 kan.. apa2 pun, sy doakan mg ank kak tie berjaya :-)

Kakzakie said...

Betul atie... siapa yg anak anak balik asrama mesti tahu macam mana sebak bila salam nak tinggalkan dia di sana....

ieda said...

kembali sunyi ye kak .. uhuhu

quinnie said...

teringat zaman saya skolah dulu kak..5 thn duk asrama...kadang2 nanges bila nak balik hostel..sebak..hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Liza...anak Liza tingkatan bape?mesti penoh bonet kete ngan mcm2 barang anak2 kan...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ina..tggu la nanti Alisya bsr,berjauhan ngan ina....camtu la k.atie rasa..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak zakie..betui tu,cuma kdg2 kita xmo la nages depan dia,kang haru dia nk ikot balik :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ieda..camtu la :(

HALAMANKU said...

Salam kak ti lama erma tak lepak dapo akak n dengar cerita anak2 time cuti sekolah mesti seronok.. panjang tu... tu lah time mula sekolah mlalah sunyi... camtu time erma sekolah.. mak ermapun cam akak.. yelah time duk umah kita lah wat kecoh.. time dah mula sekolah mak sunyi...Moga adik n abng menjadi anak yang baik n berjaya...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Quinnie..ada gak pengalaman dok hostel ya.K.atie dulu brjauhan ngan mak sbb bekerja kat KL..sedih!

kakyong said...

2-2 anak di asrama yer.. so berdua jer la masa anak2 sek.. ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Erma..tu la pasai,bila dah dok lama kat umah..nk brpisah tu..sebak rasa hati.Klu idak,tu la kwn gado2 manja..hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam yong..Ya.hari2 kami honeymoon..hikhik

geraugebang said...

Tentu sunyi ek...

Amie said...

Faham Atie... faham sangat! Sesungguh Amie sendiri tak boleh dipisahkan dengan air mata..., kalau air mata tak leuar rasanya macam ada yang melekat menyekat dalam dada! Takpe Atie... kitakan ramai kawan, boleh jalan2 ziarah rumah kengkawan... cari makan he he hehh

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, memula tu mmg sedih dan sunyi jekan bila berjauhan dari anak2. Sabar je lah atie, bulan 3 ni cuti

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam gerau..sunyiiiii sgt,tu yg HB klu kuar selalu ajak sama ikot! :D.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amie..mmg sesak dada menahan tangisan,rasanya biar mereka kecik jer..biar sama dokngan kiter sampai bila2..:D
Tu la sibbaek ada blog...ada meluahkn persaan dgn kengkawan spt Amie yg sgt prihatin..TQ

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tu la,balik umah trbyg kelibat mereka dlm umah...InsyaAllah,lama2 ok lar.

Anna Qawina said...

salam akk..tak sabar nak tggu masa ni tiba..huhu..mesti syahdu kan..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum atie,
nani datang menziarah ni, sunyi dah ye rumah atie, anak2 dah balik asrama.. hmmmm kembali berdua la ye.. nani ni bertambah bizi bila sekolah, dari pagi sampai malam, bizi ngan anak2... lepas ni nak arrange utk tuisyen plak, anak no.1 nak PMR, anak no2 nak UPSR.. hmmmm nerveous betul lah.. :) eheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Anna..tggu larrr,nanti tau la syahdu ke tak?sebak ke tak?...jgn sampai guling2 kat asrama anak udah lar..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nani..apa kabar?bg nani yg juga bekerja mmg bzsakan la yer.
Sebaya la anak kiter...PMR taun ni gak .Semoga anak kita berdua akan mendpt result yg cemerlang.Aminnnnn
Mmg tinggai berdua kat umah..sunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Cik Rose Cute said...

sedihnya bila anak balik asrama....ingat masa duk asrama dulu hihihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rose..trpaksa la demi masa depan mereka...

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™