Tuesday, January 31, 2012

SAFI RANIA GOLD....Pendapat Korang?

Emmm....nak tanya pendapat korang lar ttg SET SAFI RANIA GOLD nie.Lom pernah try lagi,tp bila baca ttg testimoni yg menggunakannya cam truja nk mencubanya.
Rasanya atie dh byk kali gak try macam2 produk muka ni...ada yg ok,mengelupas & lebam2 pon ada sampai MyLaling dah xkasi pakai.Ada juga yg atie beli kat farmasi,kedai2 & online pon ada gak.
Muka atie ni lak jenis cam kering tp kuat berpeluh....klu sapu bedak tu mmg risau takut 'bercapuk2' kat muka.Jgn xcaya...dr dulu hingga kini atie hanya memakai face powder Johnsons!.rasanya itu yg sesuai dgn wajah atie :D
Ada sapa2 yg ada pengalaman menggunakn/sdg menggunakn produk SAFI GOLD ni?kongsikan la ngan atie ya.


40 comments:

kasihredha said...

akak tak pakai ni atie..

Kak Aya said...

saya ada pakai dlm 3 bln tp tak ada kesan apa pun.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.kasih...makasih singgah.Xper...saje2 nk tanya pendpt kengkawan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Aya..ya ka?Emmmmm...

ummiaisyah said...

nnti mesti cun cm RCW...ahaks

IntaNBerliaN said...

sy xpakai.. tak tahu lak camne.. tp kak fieda guna.. mesti kak fieda tau produk ni bagus or tak

mamawana said...

Tak pernah pakai juga produk ini. Tapi dari pengalaman sendiri banyakkan makan sayur dan buah2an, ambil fibre dan minerals banyak2 dlm diet. Lebam2 kat muka, pertukaran hormon dan tanda2 penuaan boleh dikurangkan /dihilangkan tanpa makeups dgn pengambilan Berrygen dan lacto fibre dari Tupperware (Guna aje my ID 250825 Norazwah) or Beyoung Functional nutrition dari Zhulian
(ID 063222 Nazli Hana). Insy'allah badan lebih sihat, kulit lebih lembab, lebih cerah dan awet mudo ihiiikkss.

nuyui a.k.a miss YUI said...

sy pakai krim aje..xpakai full set la kak..

ieda said...

pernah pakai sekali .. tapi saya berbalik ke Olay sbb rasa lebih sesuai dgnnya ..

depends pada kulit kak .. sbb ada yg x sesuai pakai ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ummiaisyah..klu jadi cam RCW mmg best lar..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ina..ya ker?nanti k.atie tanya k.fieda ya.TQ

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.wana..makasih info yg sgt berguna tu...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nuyui...pakai cream jer,ok tak?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ieda..br nk try memakai sebenarnya...tu tanya pendptt kengkawan yg ada pengalaman memakainya...TQ

anitadiana said...

tak pernah cuba....sori..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anita...Emmm xper.saje nk kongsi2 info produk kecnatikkan...

HALAMANKU said...

Salam wah kak atie kejelitaan mmm memang perlu penjagaan.. maaf erma tak pakai safi rania gold ..erma pakai SK II

Kaz said...

Salam Kak Atie, Kaz tak pakai safi rania gold tapi Kaz selalu dgr dari kawan2 yg pakai, produk ni mmg ok. Berbaloi dgn harganya dan katanya hasilnya juga setanding dgn produk2 mahal yg lain.Try lah Kak Atie, nanti share hasilnya kat blog ya.

saniah said...

atie dear...akak dah pernah pakai memang elok..nak kata berseri mcm RCW tu idak laa..kihkih tapi kulit bersih la..tapi kalau nk pakai kena guna semua set..jgn campur2 dgn brand lain..lagi satu jgn sesekali tidur mlm tanpa cuci muka dan jg jgn over cuci juga nnt kering kulit tu..maksudnya cuci waktu pagi..dan mlm je jgn lebih2 tiap kali sembhyang cuci..tu yg kering tu...hehe panjang lebar plak

anyway...cubalaa..harga pun ok..mampumilik org kata..:)

Tihara said...

rasenye ade sorang bloger story pasal ni..dia serasi..rasanya kat blog eynda la..sy pn dh lama tk masuk blog dia :)

Masya said...

saya tak pakai.. saya pun x pasti... ok kot.. ikut kesesuaian kulit..

fieda said...

kak atie..saya pakai dah 3 bulan kot..mula2 rasa mcm ok..tp lama2 saya rasa kulit saya ni kering plk..tak tau la kot sbb saya ni kurang minum air..tp ramai blogger yg wat entry pasal produk ni berpuas hati..

admie said...

saya pakai tp just pencuci dia n beauty cream dia je..so maybe sebab tu effect takde...sy jenis tak konsisten n muka pun teruk sensitif bagai..hehehehehe....

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, akk pun pakai ni, baru nak habis 1 set je, akk ingat nak terus pakai ni lah pas ni, bagi muka akk ok je, tak ada naik jerawat atau mengelupas, tu lah tak lah secantik RCW tu, tapi ok bagi akk, akk pakai pencuci muka, toner n pelembab je, yg lain2 akk tak beli pun heheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Erma..minat gak ngan SK 11 tp harganya lak yg xmampu..:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Kaz...Ingat nk try gak.Klu k.atie jadi beli & pakai..k.atie gtau yer.Truja nk cuba nih!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.saniah.Terima kasih atas infonya yg pjg lebar..testimoni yg baguih nih..hihi
Insya Allah,atie akan cuba.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam tihara...ya ker?xder linknya ker?Leh cuba baca komennya ngan produk nih...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam masya..TQ.ha'ah mengikut kesesuaian kulit jgk kan?Dulu ada pakai 1 produk..muka jadi gatal la pulak...:(

Cik Rose Cute said...

Cik rose pun pakai jugak...tapi okey jugak la...tengok pada kulit muka seseorang kot...Muka cik rose tak ada masalah...jerawat tak da,kulit muka tak kering...berminyak pun sikit jer...tak berlebihan...

Fiza Amran said...

k atie sayang ,

fiza guna safi rania gold. so far alhamdulillah sesuai dengan kulit muka fiza. Kawan2 fiza ckp kulit fiza dh rata tak bercapuk2 lagi.Plus muka skrang semakin berseri-seri kawan ckp bkn fiza ckp . yg penting k atie kena pakai serum dan night cream also cleanser. Ini adalah element penting utk nampak kesan terbaik..
Good luck all the best

deqlis said...

deqlis pernah buat entry pasal safi rania gold nie....mmg berkobar beli..tp tak serasi dengan deqlis..deqlis pun jenis kulit kering....then deqlis kasi kat mak deqlis sebab sayang lah beli satu set...ingat mak pakai..tp mak deqlis kata dengan muka mak pun tak serasi... hmm tak tau lah mak kasi kat sape pulak....

klu mak deqlis masih simpan lagi...boleh deqlis pos kasi kak tie try... :-)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Rose..muka k.atie pon xder jerawat cuma agak kering sikit.
Tu la ingat nk cuba gak...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Fiza..makasih atas infonya.Mmg sgt berguna...rasanya k.atie nk try gak lar.
Klu g bandar..leh beli kat mall

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Deqlis..kena tgk keserasian kulit gak ya?
Ada pernah try produk pencuci muka *****...malah kulit muka k.atie jadi gatal.Langsung dah xpakai.harga dah la mahal sgt!Emmmm

Acik Erna said...

atie..acik pun tak pakai..kulit muka dah berumur macam acik ni..rasa malas dah nak jaga..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Erna.Xleh camtu kak.Kena jg gak..tuk HB kiter gak.hihi

Cik Anita said...

salam..

Nita tak pernah nak pakai lah pulak, sebab ada produk lain yang dah sesuai.. tapi tengok makcik2 nita pakai, so far cam oke.. kulit jadi halus dan cerah...

Wanieyra said...

Atie...

Waktu mula2 nak try produk ni, ira siap beli satu set lagi. Lengkap semua. Kesannya tak delah mendadak sgt. Biasa2 je utk ira.....

Bui Junaidi said...

BUI PAKAI JENAMA NI..SERASI SANGAT DGN BUI..SAMPAI KAWAN2 TANYA BUI GUNA PRODUK APA..BILA BUI CAKAP BUI GUNA SAFI,TERUS DIA ORG BELI JUGAK..HEHE

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™