Saturday, January 14, 2012

Buncis Goreng Hati Ayam

Salam semua & selamat bercuti kpd yg akan bercuti pada hari ini.Arini masak awal sikit....menu pon simple jer iaitu Buncis goreng hati ayam.Disbbkn xder udang buat rencah buncis.. atie godek2 la tenet...& jumpa lak resepi dr blog krazl ni.
Pada krazl,terima kasih & izinkn atie menkongsikn nya kat blog atie pula.
Arini xder ziarah anak kat asrama...esok br g.Mggu ni giliran anak llaki atie pula sbb mggu lps dah ziarah Adik...Xsabar rasanya,asyik menghitung hari jer :
Dok pikir nak masak apa tuk dibawa esok :)

Bahan-bahan:(sumber:www.krazl.com)

1 cekak kacang buncis (ikut suka nak berapa banyak)

3 ketul hati ayam (ikut citarasa masing2)

1 biji bawang merah (dihiris)

1 ulas bawang putih (dihiris)

1 sudu sos tiram

2 sudu minyak masak

Garam


Cara penyediaan

1. Panaskan minyak, tumis bawang merah & bawang putih hingga naik bau.

2. Masukkan hati ayam, goreng hingga separuh masak.

3. Kemudian masukkan kacang buncis & goreng lagi.

4. Masukkan sos tiram dan garam secukup rasa.

5. Agak2 kacang buncis dah cukup layu, bolehlah angkat & hidangkan.

22 comments:

Amie said...

Awal dah siap masak ye Atie.... Amie masih lagi di sekolah ni, ada aktiviti kokurikulum, lepas ni nak pi library pulak, lepas tu nak shopping kejap... tak tau pukul berapa sampai rumah, entah makan apa tengahari ni he hehehh... tumpang makan sayur buncis dengan hati ayam ye Atie, sedap tu.... Amie suka hati ayam!

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Atie..makcik Jepun datang nak makan buncis hati...one of my favourite

Cheq Sue said...

ni sayur feveret ni kak atie, goreng kejap aje, bila makan tu terasa rangupnya!

Anna Qawina said...

salam kak atie...sedap la sayur macam ni..t.kasih ya doakan saya..sayang akak>...:)

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, sedapnya sayur kcg buncis ni lama xbeli kcg ni, terliur pula tgk

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amie.bz betul mama Amie arini yer.Bestnya g library..lama dah xjejak kaki ke Library..hihi
lambat sampai umah kang..tapau jer lar :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.paty..wah,berdesup makcik jepun mai sini ya..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam cheq sue..jemput makan,byk lagi nasik kat dapo...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anna...makasih singgah ya.sayang anna gak..awwww

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rosa.sayur wajib ada lam esbok,xtau nape..hihi

fieda said...

kak atie saya pernah gak goreng gini..sedap kan..

ieda said...

simple dan sedap kan akak ..
anak saya x suke sgt sayur nie .. sayee sukeeeeeeeee

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fieda..mmg sedap.krupp..kruppp menguyahnya..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ieda..sama la kita.Anak k.atie yg pompuan langsunggg xmahu mkn sayur.yg abgnya mmg hantu sayur cam ibu dia gak..hihi

Puan Kutu said...

buncis nie klu goreng kosong pun sodap!

kakyon said...

tambah suun pun sedap..

Izan Ishak said...

sedapnya kak atie... dah lama tak makan buncis grg hati ayam ni...

wan nurul hezrina said...

dulu mama nurul mmg suka masak benda nie=)shedap!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam puan kutu..betui tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Suhun xdak la kak,biasa isi gak :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam izan..nak jemput mkn,dah habih lak...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nurul,kiranya nostalgia gak nie yer...

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™