Sunday, January 8, 2012

PERCUTIAN KE PENANG (1)

Salam semua & slmt berhari mggu.Arini br sempat nk citer ttg percutian kami ke pulau pinang  pada penghujung disember yg lalu.Mmg xder plan pon nk g penang...MyLaling main drive sampai Ipoh,pastu tanya kat anak2 nk g CH/Penang.Anak llaki atie,pilih penang(sbb masa tu Adik tido..hihi)
Alhamdulilah,kami slmt sampai. ke pulau pinang...berpandukn signboard disepjg highway & kat penang.
Mula2 sampai cari tpt nginap dulu..nak rehatkn badan.Ada adik pompuan atie dok kat penang tp xtau umahnya kat mana(teruknya kakak..hihi),masa call pon,dia ngah keje lagi.
Kami tawakkal jer...MyLaling terus drive naik jambatan utk menyemberang...pastu drive lagik hingga jumpa hotel,klu xsilap atie hotel tu trletak di pulau tikus.
Ptg tu mmg kami berehat jer..penattt,sakit montot dok lam kete jer..hihi.
Mlmnya g cari makan..apalg pekena nasi kandaq lar!.Dan plannya, keesokkan harinya br nak jalan2... Terima kasih kpd adik atie bersama HBnya yg sudi bawak  kami pusing2 kat penang.
Mlm tu kami sambut tahun baru di pulau pinang...disbbkn bilik kami di aras atas,lg best bila nampak keseluruhan penang bermandikn cahaya...sempena sambutan tahun baru 2012!!
Nanti kiter citer lagikkkk...

26 comments:

Anna Qawina said...

aslmkm kak atie...lama x g penang..dulu last masa kerja kilang tggu spm..haha,,,tah brp puluh thn dah...bestnya dpt g sana..

Tihara said...

best nye g penang...hari ni hubby g kedah tp x dpt ikut..huhu,cedeyy :)

Amie said...

lama tak pi penang.... lebih 20 years! mesti banyak perubahan di situ...

Miss Nadya said...

bestnyer..nad pon dah lama tak pergi peneng..:(

nik rosmawati said...

baru jugak pi penang tahun lepas.lawa tempat tinggal atie tu.kat mana yea :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anna..k.atie pon dah lama xg penang gak,last pg masa adik pompuan tu kawen.Skrg ni dah 2 anaknya..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam tihara..lain kali leh g ngan HB,terusss honeymoon sekali :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam amie...mak aiii!!lama tu..insyaAllah,ada rezeki Amie mai la..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nadya...blh masuk list bercuti kepennag nanti ya :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nik...br lagi la g sana.Hotel k.atie tinggal tu kat Pulau Tikus..Berjaya Hotel.

Mrs Kelly Walther said...

Salam Atie

Lain kali datang Penang, call ya...boleh jumpa & borak2...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kelly...InsyaAllah.masa atie g aritu kelly pon g bercuti ngan HB kan..:D

Izan Ishak said...

salam singgah kak atie...
lama izan tak singgah sini n komen2. kak atie sihat?

bestnya pegi penang kak. dah lama kami tak jalan2 ke sana. last pun jalan2 utara ke kedah thn 2009...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Izan.akak sihat jer.Akak pon dah lama xsinggah ke blog izan sbb bloglist hilang aritu.Nie br jumpa 'umah' izan semula.
Cuti2 nanti ajak la cik abg tu mai penang lak :D

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. selamat berhujung minggu ye.. :)

wahhhh bestnye cuti2 ke pulau pinang.. anak2 nani pun lom sampai ke pulau pinang lagi.. sian diorang.. kadang2 balik kg rasa tak berkesempatan nak sampai penang.. tengok lah kot2 cuti CNY nanti, ada masa leh gi pulau pinang.. cuti CNY nanti nani balik kg lagi.. :) mgkn ikut jalan kuala selangor-telok intan lagi.. sbb kalau ikut situ sampai umah mak nani dulu kat pantai remis.. eheheh
nanti sambung citer lagi tau pasal penang ni.. nak tau gak rates hotel tu.. mana tau kalau2 berkemampuan leh la gi lajak ke penang sambil2 tido hotel plak.. ehehe

IntaNBerliaN said...

seronokkan kak tie... sekali sekala g bercuti... :-)

mamawana said...

Bestnyer gi Penang. Lama dah tak gi sana rindu ngan Penang, pasembor , chow rasta dll. Rasanya dah 4-5 tahun dulu gi sana.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nani...nanti cuti raya cina leh gak bwk anak2 bercuti ke penang,mesti mereka happy sgt!
ratenya xmahai sgt..blh lar.tapi kat penang byk pilihan tuk penginapan..trutamanya kat batu Feringgi,homestay pon ada.
Balik aritu pon ikut highway pastu ikot jln ke changkat jering dan lalu di pantai remis,manjung gak :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ina..setahun sekali mesti gak bawak anak2 g bercuti,syian depa penat2 belajarkan :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak mamawana...paling best makan nasi kandaq dia..hihi

umiyumi said...

Salam Kak Atie..
waaa p jalan2 kg umi yek? awat tak singgah rumah hehehehe

Dalila Hamid said...

bestnya dpt bercuti... x sabar tnngu raya cina nk blik kg...!!!tension

aTy _faRed~ said...

baru jer lepas gi penang aritu... penang besh..tapi panas kan kat sane..:)

anitadiana said...

ita pergi dulu bersama along..sesat kuar masuk balik..along duk kedah pun sesat juga tie...ingat nak gi lagi lah...

Princess Solehah said...

dah lama tak pergi sini huhu....rindunya!!

Ardini Humaira said...

wahhh syioknye bercuti ^__^

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™