Thursday, January 19, 2012

PERCUTIAN KE PENANG (2)

Salam semua..citer g cuti2 penang lom habih lagi...sekadar kenangan buat atie sekluarga.Tempat yg pertama kami lawati ialah muzium toy(request dr anak llaki atie kat pakcik penangnya tu...hihi).
Klu ada anak kecik mmg suka la masuk sini...tiket beli kat kaunter luar tu.Tp bg atie la sebagai pelancung dr luar,tpt ni harus diperbaiki...bg sapa2 yg pernah g,perasan tak lantai tuk pejalan kaki kat dlm tu...sedih tgk.Emmmmmm.Toy pon mcm xtrjaga jer,penuh habuk!.Itu pendapat atie lar..nama pon muzium toy trbesar diduniakan?Jaga la elok2..malu ngan pelancung dr luar....harga tiket pon blh tahan gak...
Dah penat tgk patung2...singgah kat masjid terapung(betul ke ni?)..maaf la kpd org2 penang klu atie trsilap.Tp mmg masjidnya terapung kat air laut & bersebelahan dgn masjid tu trdapat perkampungan nelayan yg dulunya dilanda tsunami.cantik kat situ!.
Tp semua penduduk tu telah brpindah ke rumah flat yg dibina brhampiran dgn masjid ni gak.Selesai urusan dgn ALLAH,kami pon bergerak tu mencari tpt makan lak..laparrrrrrrrrrr
Jumpa lagi nanti..klu korang x jemu lar..hihi










21 comments:

Nida said...

Pernah ke Penang dua kali.. itu pun ke majlis perkahwinan.. tak sempat nak bercuti sepenuhnya di Penang..:)

Masya said...

kami tak berkesempatan nak masuk muzium toy tu.. hari tu pg penang pun tak puas berjalan.. sebab masa tu public holiday semua tempat pun ramai orang.

Ardini Humaira said...

lama dni tak ke penang.. rindu jeruk penang yang sedap tu :)

Wanieyra said...

Bestnya jalan2...ira baru 2 kali gi sana tp tak sempat nak gi muzium toy tu.

amiey lee said...

wahh best nye..kta hanya pegi bukit bendera aja

Qhaifa Nur said...

rupanya banyak tempat menarik kat penang ni...

Aini Azman said...

aini tk pernah smpai sana lagi,.=(

Fieza79 said...

bru weekend lps pusing2 ronda2 penang...

kakyong said...

x pernah lagi ke muzium toy tu..

cantik masjid tu..

Cik Rose Cute said...

seronoknya kak tie jalan-jalan hihihi

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Atie...seronok yaaa sesekali dapat luangkan masa makan angin...Boleh timba pengalaman baru dan tgk2 tempat orang...

Mrs Kelly Walther said...

Salam Atie

Masjid terapung dah dekat sangat dgn rumah Kelly...kalau drive dalam 5 minit je...so lain kali kalau dtg Penang, jgn lupa singgah rumah Kelly ya...

IntaNBerliaN said...

rsnya betoi dah msjid terapung.. sy pnh lalu tp xpnh sggah lg..

ieda said...

kak saya memeang teringin sgt2 ke tempat nie kak ..
hurmm kena ada plan ke pinang layie nie hjuhuhu

fieda said...

bestnyer kak atie jalan2..saya tak pernah sampai lagi..

kakyon said...

lama dah tak gi penang..

nik rosmawati said...

aritu pi penang.singgah jugak la 2 tempat ni :)

Puan Kutu said...

sy org png..mmg dah berkali2 tak tau nak kira sy p png.haha..tp toy museum tak pernah masuk lg..malu jadi org png.hehe..

aeinio said...

wahhh nak g lahh tempat nih.. tuari dan naik bukit bendera jerr..

Azi said...

dulu azi slalu pi png mse study kt perlis tp xtau pulak ada muzium toy tu... nnti klu pi penang nk cari muzium tu lah, mesti sofea suka...

ekinashikin said...

alaa...geramnya dgn patung chucky tu...kesian la plak tmpt tu klu x terjaga...

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™