Bahan-bahan:
5 keping frozen plain paratha
5 biji telor - dipukul sedikit
sedikit daun bawang - hiris halus
1/2 biji bawang besar - dicincang halus
sedikit lada sulah
garam secukup rasa
sedikit minyak zaitun untuk menggoreng paratha
beberapa keping slice cheese (jika suka utk dimakan begitu saja)
Cara-Cara:
1.Panaskan non-stick pan dan letakkan beberapa titis minyak zaitun dan goreng paratha hingga sedikit garing kedua2 belah. Buat hingga siap dan ketepikan.
2.Dalam mangkuk lain, campurkan telor bersama bawang, daun bawang, lada sulah dan garam. Kacau rata.
3.Gunakan pan yang sama tadi, letak sedikit minyak dan tuangkan 3 sudu besar adunan telor, biar adunan membulat dan tekapkan segera paratha yang telah digoreng tadi.
4.Masak lebihkurang 2 minit dan bila adunan telor telah melekat pada paratha, angkat ke dalam pinggan leper. Buat hingga habis.
5.Gulungkan terus ketika masih panas. Potong sebesar 1 1/2 inci dan atur dalam pinggan. Hidangkan bersama kuah kari ayam dan sedap dimakan ketika panas2 suam.
4 comments:
Salam Atie yang...tak habis tu meh sini Akak habis kan...cepat jer volunteer!!
k atie... waahhh kalah la I klau makan telur..
salam kak atie.
senangnya resepi dan hidangan pun nampak menarik, simple dan sudah tentu SEDAP.
nak tiru pun kena cari lada sulah dan parata sb dapur kakchik ni belum cukup barang hehe.
salam k.watie....sat lg atie htr kt umah akak yer..tungguuuuu
salam pearlnscarf...nape?x mkn telor ker?
salam k.chik...biasa la br pindah,mcm2 barang yg x cukup!klu msk nanti,htr kt umah k.atie sikit yer!
Post a Comment