Friday, January 31, 2014

Balik Kampung...!

Salam semua..
Arini atie sekluarga blk kg...
Dah lama
 tak nginap kat kg sbb...kebykkan hari2 Apak byk di rumah anak2 sbb tak sihat.
Alhamdulilahhh
Apak semakin sihat
Dah dah 4 hari kat kg....ni yg truja nk blk kg dah(^_^)
Semoga Allah 
Sentiasa memberikn kesihatan yg baik kps Apak
Aaminnn
Apak..ni gambar masa tgnnya sakit..bengkak..tu yg berplaster..

Thursday, January 30, 2014

Apam Nasi Yang Sedap.

Salam semua
Slmt ptg...sunyi dah alam maya..masing2 dah sampai ke kg ya.
Okeylah
Minum ptg kami..apam nasi yg sedap ni...resepi milik MGebu
Terima kasih MG brkongsikn resepi ni.
Mkn ngan kelapa parut putih
Mmg mengasyikkan dimakan bersama air tea/kopi
Jemput semuaaa..

BAHAN-BAHANNYA :-)
1 cawan nasi sejuk
3/4 cawan gula pasir (cm kurangkan 1 camca besar)
1 1/4 cawan air
1 cawan tepung beras*
1 cawan tepung gandum*(*gaul dan ayak)
1 camca teh instant yeast (mauripan)
Pewarna makanan pilihan anda (cm guna kuning, hijau, merah)
Kelapa parut putih + secubit garam = gaul rata

CARA MEMBUATNYA :-)

Satukan tepung gandum, tepung beras dan instant yeast. Kacau rata dan ketepikan. Kisar nasi sejuk bersama air dan gula pasir hingga halus. Kemudian tuang dalam bekas berisi tepung tadi. Kacau rata dengan whisk hingga rata dan licin. Bungkus mangkuk dengan plastik dan perap 3 jam.
Panaskan kukusan, sapu acuan apam dengan sedikit minyak. Kacau bancuhan apam, letak pewarna makanan pilihan anda dan kacau rata (cm bagi 4 bahagian, 1 biar warna asal yang lain di tambah dengan hijau, kuning dan merah). Sudukan dalam acuan hingga hampir penuh, buat hingga siap.
Kukus dengan api kuat selama 15 minit, balut tutup kukus anda dengan kitchen towel yang bersih (tuala 'good morning'). Bila masak, keluarkan apam dari acuan dan boleh hidangkan bersama kelapa parut (anda boleh kukus sekejap kelapa parut tadi untuk tahan lebih lama).

Sambal Sotong Pedas.


Salam semua.
Masing2 dlm perjlnan balik ke kg ke?Bestnya lar jumpa mak-pak ye?
Semoga slmt dlm prjlnan ,Aaminn
Okeylah
Kita citer mskkan kat rumah org yg blm blk kg ni(^_^)
Juadah tghari kami berrrr3
Dah berrrr3 arini yer?
Adik dah balik...pulang bercuti semlm...meriah la sikit meja mkn!
Sambal sotong...sbb ada tambahan pedassss
Sbb atie isi cili blend bykkkk
Lap2 idung sambil makan....sambil sulam2 ngan air sirap...hehehe
Biasa la rmh atie ni,klu tak pedas
Tak 'SAH'.
Jemput mkn semua.......bismillah


Wednesday, January 29, 2014

Basikal Anak-Anakku(Tinggal kenangan)

Salam
Atie coretkn dlm blog ini..sebagai kenangan buat anak2 atie
Basikal ketika mereka bersekolah rendah
Pindah sekolah & pindah rumah
Basikal ni la yg digendong juga..tak leh tinggal
.Tp
 Atie tak bg mereka g sekolah..... naik basikal
Walaupon jarak sekolah & rumah tak jauh
Sbbnya
Kena melintas jlnraya..mmg risau
Dr Tadika hingga ke Tahun 6..atie yg htr & ambil dr sekolah.
Paling manisnya
Basikal Abg & Adik dibeli dr duit yg mereka kumpul..
Bila dah brsekolah menengah.
Masing2 dok asrama....trbiar sepi la basikal2 tu
Skrg
Basikal2 ni kami ltk kat umah MIL..simpan kat sana jer.
Yg ada bakul tu..Adik punya & yg xder tpt ddk tu..Abg punya(^_^)

Sup Tulang

Salam..
Juadah tghari kami...arini
Antaranya....Sup Tulang ,semlm dah masak guna santan
Arini 
kita mkn sup2 jer ya!
Tulang beli sikit jer..sekg...jd la buat sekali mkn kami berdua
Mmg berpeluh2 mkn sup ditghari
Ada pulak sambal kicap yg pedasssssssss tu!
Tak noleh kiri-kanan dah 
(^_^)
Jemput semuaaa..


Kuih Cara Dalam WAFFLE AJAIB


Salam semua
Dah ada yg menggunakn waffle ajaib ni kat dapo?
Mmg berbaloi belikan?
Antaranya blh jg masak kuih cara di dalamnya
Cantik jer kuih cara kita..tak yah ssh2 nak potong/guna acuan bahulu tu
Curah jer adunan lam waffle ajaib
Blk2kn...pastu angkat
Blh ngap....sedapnya..memudahkn keje2 di dapur kita.


ADA YG BERMINAT DGN WAFFLE NI?

PM ATIE:KAK YANG
ATAU
EMAIL:azatie_sayang7071@yahoo.com.my
 Resepi Kuih Cara(sumber: Buku Resepi Waffle ajaib)

2 Cawan Tepung gandum
31/2 Cawan santan
1 Biji Telur
 2 Sdk pewarna kuning
1/2 Sdk Perasa pandan
Garam Secukupnya

Cara-Cara:
Gunakn blender..pecahkn telur,masukkan ke dalam blender bersama garam secukupnya.
Kisarkn seketika & masukkan santan.Kisar sebati
Kemudian masukkan tepung & kisar lg
Masukkan pewarna kuning & perasa pandan...kisar seketika
Panaskn waffle ajaib,sapukn sdkt myk masak,tuangkn adunan tadi & ttp waffle ajaib
Perlahankn api & biarkn 20 minit
Sedia utk dihidangkan.

Tuesday, January 28, 2014

Masak Lemak Cili Api Nenas Ikan Masin

Salam semua
Juadah hari ini...mmg best sgt
Mengimbau nostalgia bersama Arwah Mak trsayang...
Masak lemak Ciliapi nenas ikan masin...yg pedasssssssssssssssssssss!!
Airtgn Mak mmg paling sedap di dunia!!
Tp kini hanya tinggal kenangan
Tp bila msk apa2 menu yg biasa mak msk
Mmg hiba rasa hati....saat2 manis Mak adalh saat2 yg paling trindah
Al-Fatihah utk Arwah Mak

Jemput semua...

BAHAN-BAHAN :(sumber:Resepi Nannie )


1 biji buah nenas
Ikan talang masin secukupnya
3 cawan santan - boleh tambah
2 batang serai dititik
1 helai daun kunyit dicrik-carik
Garam secukup rasa

BAHAN DITUMBUK LUMAT :

10 biji cili api - Atie tambah bykkk lg(^_^)
3 cm kunyit hidup

CARA MEMASAK :

Bersihkan buah nenas kemudian buang empulur di bahagian tengah yg keras dam boleh la dipotong kecil buah nenas ni . Bersihkan tulang dan isi ikan talang masin ni tos dan ketepikan dulu .

Masukkan semua santan , bahan ditumbuk lumat , serai dan daun kunyit ke dalam periuk . Masak semua sampai kuah mendidih kemudian masukkan semua ikan masin dan nenas kemudian kacau serta biarkan sampai kuah mendidih . Bila ikan masin masak dan biah nenas dah masak cukup empuk boleh la ditutup api dapur . Sentiasa kacau kuah supaya santan tak pecah minyak.

Firstime,Adik Order Online.

Salam semua
N3 ni dah lama...trperuk kat DRAF jer..jd atie kongsikn disini lar
Reretan dr kisah  DISINI
Inilah dia brg yg Adik order....biasa anak2 remaja..antara kesukaan diaorg
Tp heran gak
Sbb atie blm pernah nampak Adik pakai klu berjln2!!
(^_^)
Tp mungkin
 Dia pakai kat asrama kot...takpe la...janji diorg suka dak?
Atie lak tak bape suka pakai
Fesyen2  tudung org skrg ni...org2 muda blh larrrr
Kita ni dah veteran..hihihi


Selamat Pagi

Salam...


Monday, January 27, 2014

Ole-Ole Dari Trengganu

Salam
Antara ole2 yg atie dapat dr Trengganu...bestnya.
Tak yah citer pjg
Biarlah gambar2 ni berbicara ya
(^_^)










Kuih Samosa..(Kisah pengalaman pertama membuatnya..)

UPDATE:Br sempat nak isi resepi samosa..sorry!

Salam semua
Arini,sarapan kami simple jer..kuih samosa.
Dah byk kali buat gak
Tp memula dulu..teruk lipatannya..
Skrg ni..blh larrrrr..!
Sebenarnya atie ni tak pandai melipat kuih samosa 
Tgk kwn2 buat cantikkkk jer..
Nk tau atie bljr kat mana..cara2 melipatnya.....
Kat youtube!
Malunya lar....hehe.Memula atie guna kertas jer utk bljr melipat..
Dah 'pas' tu
Br la beli kulit popia & lipat ngan intinya.
Teruk ko.. rupa dia!
Lps goreng..dah rupa mcm org accident lak..kuar inti sana sini..
Hadoiiii
Tp Alhamdulilahhh
Bljr dr pengalaman 'pahit' tu
Skrg ni..okey la....takde la samosa tu 'pecah perot' bila digoreng.
(^_^)

Resepi Samosa(sumber:SELERA KAKASMA)

BAHANnya:
  •  Sebungkus kulit popia
  • tepung gandum dicampurkan dengan air(GAM)
BAHAN inti:
  • 5 biji kentang yang besar
  • 1 bungkus rempah kurma
  • semangkuk cincangan daging ayam /lembu(akak guna ayam)
  • 1 labu bawang besar(potong dadu)
  • 2 ulas bawang putih cincang halus
  • sedikit halia(kalau suka)
  • 1 sudu besar serbuk lada hitam dan lada putih(kalu kurang boleh tambah-ikut kesesuaian rasa)
  • sedikit cincang daun sop
  •  garam dan perasa.
Caranya:
  • Kentang dibersihkan dan dipotong dadu.kemudian direbus hingga agak empuk.
  • panaskan kuali,tumiskan bawang hingga layu,masukkan rempah kurma kacau sebentar.
  • kemudian masukkan sedikit air,daging ayam?lembu tadi.masak hingga daging lembut,masukkan garam perasa dan kentang yang telah direbus tai.
  • Gaul rata dan perasakan.akhir sekali masukkan daun sop.
  • matikan api dan sejukkan dahulu.

Sunday, January 26, 2014

Abang Pulang Bercuti

Salam
Selamat berhari mggu semua
Arini....
anak llaki atie pulang semula ke asrama...slps bercuti mulai ptg khamis aritu.
Cuti pon tak lama
Tp kali ini blh naik bas jer..dgn kwn2 dia.
Kul 11 nanti,kami akan menghtr Abg ke Stesen Bas TI
Cuma doa kami
Abg & kwn2nya slmt sampai...Aaminn

Saturday, January 25, 2014

Apam Gula Hangus




Salam
Juadah minum ptg kami..apam gula hangus jer
Buat pon tak byk
Guna pon acuan kuih lompang..yg bolat2 tu
Resepi?
Masing2 dah ramai yg trykan...so tak yah la resepi 
Simple jerrrrr
Jemput semua...
Bismillah...........................................




Nasi Lemak(Merangkap Menu Tengahri (^_^)

Salam semua
Slmt bercuti juga dihujung mggu.
Arini atie sbk sikit sbb nak ke sekolah Adik(anak pompuan) kat SABDA
Jdnya awal2 pg atie dah msk nasi lemak
Sarapan utk kami..jg merangkap menu tghari juga(^_^)
Ya la
Lama gak kat sekolah Adik tu...sekurangnya2 blk je,mkn nasi lemak tu.
Simple jer  nasi lemak atie
Ayam goreng pon xder...cuma sepesel sikit sbb 
Atie guna telur burung puyuh!
Jom layan....

Friday, January 24, 2014

Keluaran Terbaru..WAFFLE AJAIB!!

Salam semua
Br sempat nk promote WAFFLE AJAIB ni
Keluaran trbaru dr Syarikat Menang...ARE-IKAN yg top tuh!
Dgn adanya WAFFLE AJAIB
Kat rumah...mudah la nak msk  WAFFLE utk bekpes/minum ptg.
Sgt mudah!!
Disertakn bersama BUKU RESEPI & CD(jika stok masih ada)
Berminat?
PM ATIE:KAK YANG 

ATAU
EMAIL:azatie_sayang7071@yahoo.com.my




Monday, January 20, 2014

Gulai Kari Ikan Keli

Salam.
Lamanya atie tak menaip kat blog nikn?
Entah la..
Mood nak brblog makin main malas lg...sampai ckp ngan MyIMAM
Nape la atie ni malas sgt nk update(^_^)
Arini trajin la sikit
Atie kongsikan juadah tghari kami tadi
Request dr MyIMAM juga..Gulai kari ikan keli..lama dah dia mintak
Tp tak jumpa2 pon ikan kelinya!
Terima kasih kpd Norlieharumaini yg brkongsi resepinya ni.
TP
Atie goreng ikan keli tu separuh msk..br masukkn dlm gulai kari(derhaka skt)
Suka MyIMAM
Nambah2 nasik dia..tp xleh amalkn selalu...sbb bersantan.
Jemput semua.
Bismillahhhh...

Bahan-bahan:(Sumber:SINI 

4 potong ikan keli(atie goreng 1/2 msk)
tumbuk:
1/2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1' halia

2 sb serbuk kari ikan
1 cawan santan pekat
1 cawan air
sedikit air asam jawa
2 tangkai daun kari
garam secukup rasa
minyak menumis

1 biji tomato - belah 2

Panaskan minyak
masukkan setangkai daun kari dan tumiskan bahan tumbuk hingga garing.
masukkan serbuk kari serta setangkai daun kari lagi dan masak hingga terbit minyak dan masukkan sedikit air. kacau rata.
kemudian setelah berbau harum masukkan santan pekat, air asam jawa dan sedikit air lagi.
biarkan mendidih dan masukkan ikan potong tadi serta garam.
didihkan sekali lagi dan masukkan tomato segar dan cili api tadi.
bila benar benar masak tutup api. bolehlah dihidangkan

Friday, January 17, 2014

Adik Pulang Bercuti.

Salam
Salam hari Jumaat semua...
Semlm balik dr KL...terus ke asrama Adik...ambik dia pulang bercuti.
Asrama Adik brcuti sehingga Ahad
TP arini Adik nak blk semula ke asrama..nak study katanya.
Biasa la klu kat umah
Mcm2 godaan....trutamanya komputer la,tambh2 klu layan FB
Elok gak blk awai(walaupon sayu rasa hati)
Sekurang2nya Adik bljr dgn kwn2...lgpon exam SPM tahun ni.
Lps htr Adik..br brtolak ke kedah
Doakn kami ya..

Dapat kad Matrik dah...senang bila kuar/masuk asrama(^_^)

Wednesday, January 15, 2014

PEMANGGANG AJAIBKU KE AUSTRALIA

Salam semua
Arini atie nak citer 
Ttg penghtrn PEMANGANG AJAIB nunnnn..... jauh ke sana
Perth,Australia.
Terima kasih kpd 
Rakan blogger ...Umi(SINI) yg sudi order PEMANGGANG AJAIB  K.Atie
Firstime
 Htr PEMANGGANG AJAIB  sejauh tu....teruja...risau pon  ada gak!.
Bkn apa takut ada masalah/brg rosak.
Apapon,
Parcel dah slmt sampai ke tgn UMI  melalui penghtrn udara(pilihan UMI).
Pada UMI
Blogger yg sgt rajin & pandai memasak 
Terima kasih..
Slmt menggunaknnya..Lbh kurang,K.atie minta halalkn ya.
Jemput singgah ke blog beliau ya..mcm2 menu ada
SINI
 Borang pos utk ke luar negara

 Kena isi borang kastam gak..

 Pilihan adik ni..pemanggang G2

Dah slmt sampai....bersama kymba kucing kesygan beliau(^_^)


Ada yg nak order?
PM Atie...HARGA PROMOSI SKRG!!!!

Tuesday, January 14, 2014

Minum Ptg Kami

Salam.
Arini,cuti Maulidur Rasul...atie & MyIMAM tak g mana2 pon
Kami dok umah berehat jer
Tp atie sbk la jgk.
Angkat kain.....lipat....gosok baju ..g dapo..msk2..mkn2...
Cdgnya pg tadi nak g Pjbt Pos
Nk hantar pemanggang2 kpd customer yg dah bankin
Tp br teringat..arini cuti!!!
Hari berehat jer kat umah (^_^)
 Ni minum ptg semlm...jgn sapa2 mintak lak..habih!

Ziarah Apak Di IPOH

Salam
Ahad lps atie ngan MyIMAM
 Menziarahi Apak kat umah adik di Ipoh
Kebelakangan ini
Kesihatan Apak tambah merosot
Badan makin kurus & xder selera nak makan..cuma mkn bubur nasi je.
Syiannya Apak
Klu mkn gak..muntah!Adik dah bwk la g klinik...cek kesihatan Apak.
Skrg ni Apak cuma berehat je kat rumah.
Ajak gak Apak tinggal umah atie lak
Tp Apak kata lain kali
Atie fhm...kat umah adik ramai cucunya ada
TP kat umah atie ni..sunyi..anak2 atie semua dok asrama.
Kpd adik atie
Terima kasih menjg Apak dgn baik...semoga Allah murahkn rezeki kakchik(adik atie)
Aaminn




Salam Maulidur Rasul.


Salam semua.
Arini 12 Rabiul Awal tarikh kelahiran JUNJUNGAN BESAR  kita..Nabi Muhamad SAW
.Sama2 kita menghayati perjuangan Baginda
Dan perbykkan selawat keatas Baginda
v
v
v
v


Monday, January 13, 2014

HAPPY BIRTHDAY KAK CHIK.

Salam & slmt pg
Semlm 12 Jan...
Besday adik atie...iaitu KAK CHIK yg kat Ipoh nunnnn(yg sakit jantung tu)
Doa Kak Yang(panggilan adik2 pd atie)
Semoga Kak Chik
Dipjgkn usia,sihat selalu,tabah menghadapi ujian dr Allah.
Jadi isteri yg solehah & mama yg trbaeek.
Aaminnnn

Sunday, January 12, 2014

AnakBuah MyIMAM Kenduri.


Salam & slmt berhari mggu.
Semlm,asalnya kami nak g  ke KL...menghadiri majlis kawen kat Sentul
TP xjd la pulak!
Tp ttp jalan2 gak..g umah anakbuah MyIMAM
 Yg mengadakn majlis kesyukuran
Berpindah masuk kerumah baru....atie xbwk apapon..bwk badan jer(^_^)
Mcm2 menu ada trutama mee rebus kakakipar & capati
Sedap weiiiii...
Siap dpt bwk blk umah,kakaipar bekalkn
Makasih kak..pd anakbuah,
Acik atie & Paman ucapkn slmt brpindah kerumah baru..!!

Capatinya besoooo...atie larat mkn separuh jer..dah kenyg mkn mee rebus :)

Nota atie:
Anakbuah MyIMAM semua dah bsr2..dah brumahtgga...anakbuah belah atie jer yg kecik2 lg.

Saturday, January 11, 2014

Happy Birthday Baby..

N3 Publish post:

Salam.
Seblm trlupa
 Atie nak abadikn kenangan hari lahir utk anakbuah atie..dok Ipoh nunnn.
Affriena Hasya atau nama manjanya BABY
Ketika sambutan besdaynya
Atie sempat lg menempah kek canytik berwarna pink ni utknya
Mmg peminat tegar kaler pink!
Kek pon ditempah dr rakan blogger yg dok Ipoh gak
Nama FB LINA ASHIKIN
Terima kasih Lina ..melayan kerenah k.atie utk design kek tu
Kali kedua juga menempah dgn Lina
Mmg sedap!
Jadi sapa2 yg dok Ipoh tu blh la menempah kek dsb ngan Lina ya
 Cantikkn?....!

Besday gurl...6 tahun

KEK COKLAT LAGIK!

Salam semua..& slmt berhari mggu
Entah kali yg keberapa atie membuat kek coklat ni...resepi yg sama
Kesukaan anak2 atie & anakbuah juge
Klu anak2 pulang bercuti
Kek coklat ni
 Mmg 'wajib' ada lam esbok..tambah2 Adik mmg suker sgt.
Mmg tak jemu2 mereka mkn
Kita yg membuat..mengukus pon..rasa brbaloi bila anak2 memuji
Alhamdulilahhh

Friday, January 10, 2014

Pau Inti Kaya

Salam semua
Ptg tadi hujan bkn main lebat lg..sedapnya klu dpt tarik selimut..
Tp bila hujan
Perot la laparrr memanjg...g dapo...trjadi la pau ni
Pau inti kaya
Tp intinya atie xbuat..beli yg dah siap lam tin tu...cepat keje(^_^)
Buat pon tak byk
Jd la buat mkn berdua...kang buat byk2..membazir lak
Nk jemput korang pon
Habih dah.....cuci mata jer la yer
Pau blm 'naik' lg..tgguuuuuu

Pau Inti kaya(sumber:SINI)
  
cara membuat doh pau

6 cawan tepung gandum 
3/4 air suam
1/4 gula pasir
1 peket yis segera (11g)
1 sudu besar baking powder
1/2 sudu kecil sodium bikar bonat
2 sudu besar lemak sayur
nak guna majerin pun boleh cuma kuih pau nanti agak kekuningan

cara :
Larut kan gula kedalam air suam.. masukkan yis ke dalam air suam yang dah gula larut tadi.biarkan yis bertindak balas selama 10 min.
2.Dalam bekas tepung masukkan serbuk penaik dan sodium bikarbonat.gaul sebati.masukkan shortening. 
3.Setelah itu masukkan bancuhan yis tadi... tambahkan air secukupnya untuk menguli hingga menjadi doh yang tidak melekat di tangan.Rehatkan doh sehingga 2 kali ganda.setelah itu 4.Bahagikan adunan kepada beberapa bebola .Leperkan adunan dan intikan dengan inti kelapa tadi .. 
5.Tutup kembali doh agar inti tertutup dan letakkan di atas kertas putih yang sedia di potong.pau yang telah berinti susun di dalam bekas kukus.
6.Masak air kukusan hingga mendidih.Pau sedia untuk di kukus  selam 20 minit.Jangan kukus terlalu lama.. nanti warna pau bertukar kekuningan..
Dah siap msk...dah xbape cantik..blh larrrr

Nasi Goreng dang Dalam PEMANGGANG AJAIB

Salam semua..
Sarapan kami pg ni..
Nasi goreng udang...sepesel sbb dimsk dlm pemanggang ajaib.
Atie dah 2-3 kali gak msk nasi goreng
Guna pemanggang ajaib ni..best sbb nasi cpt 'kering' semasa proses memsk tu!
Sbb mkn berdua
Kuantiti nasi pon xbyk..dlm 2 cwn jer
Lama bak try nasi goreng ni
Cuma kdg2 udang lak takde lam esbok...tp mmg sedap..MyIMAM pon mkn nambah2.
Alhamdulilahhh


Nasi Goreng Udang
By Shikin

Bahan-Bahan
4 cawan nasi sejuk - ramas atau leraikan (terpulanglah nak guna apa. for me it's better guna tangan, tp pastikan tangan you all bersih yerrr...)
udang - bersihkan 
2 ulas bawang putih - dimayang halus
4 ulas  bawang merah - dimayang halus
2@3 sudu besar cili kisar.....(atie guna cilipadi kasi pedassssss)
1 sudu besar sos tiram
2 biji telur
sawi.....(atie gantikn dgn karot)
garam dan gula secukupnya
minyak

Cara-Cara
1.Panaskan minyak dalam pemanggang ajaib.. tumis bawang putih dan bawang merah sehingga kekuningan.
2.Masukkan cili kisar dan sos tiram. Masak sampai garing.
3.Masukkan udang, batang aswi. Kacau sebati.
4.Pecahkan telur, kacau sekejap.Letak garam dan gula secukupnya.
5.Masukkan pula nasi. Gaul sebati. Kemudian masukkan sawi.
6.Teruskan menggoreng sehingga nasi masak dengan sempurna.
7.Padamkan api.Sedia untuk dihidang.

Thursday, January 9, 2014

Kek Besday MyIMAM

Salam
Slmt ptg semua...besday MyIMAM disambut pd 7hb aritu
Atie xde la msk yg special pon
Sbb mlmnya MyIMAM
Belanja mkn2 kat luar....tingat kat anak yg dok asrama..klu ada depa..mesti meriah.
Ni dok sambut berdua jer
Takpe la,sok2 anak2 bercuti..leh ajak mkn2 kat luar lg
Tahun ni atie tak beli kek sebijik
Cuma beli septg jer
Sbbnya klu beli sebijik..jenuh nk perabihkn..keras-kejung kek lam esbok!
Sedap gak kek ni
Nama dia kek indulgence....byk ni pon mahai gak
Dah wifenya tak reti nak buat dak?beli jerrr
Suka lak MyIMAM..hihi

ADIK KEMBALI KE ASRAMA

Salam semua...
Dah hampir semggu lbh Adik blk ke asrama...br ada mood nak bercerita
Sowy yerrr
1 Jan Adik mendaftar semula ke SABDA
Sessi pendaftaran 
bermula kul 2ptg.Jdnya kul 2 gak br kami bergerak dr umah...dekat jer bkn jauh pon.
Sampai jer
Org dah ramai..kete dah brpusu2 kat kwsn sekolah
MyIMAM
 Kuarkn bag2 Adik letak kat tepi bilik warden 
Sbbnya MyIMAM tak dpt nk uruskn pendaftaran Adik..sbkkkk
Jdnya Ibu la yg urus semua.
Lps dah tau bilik Dorm..ambik kunci loker & no katil ..beli buku sekali.
Alhamdulialhhh
Tahun ni dorm Adik kat bwh gak...
Klu kat atas..jenuh la kepala lutut Ibu trcabut angkut bag yg byk + berat2 tu
Pastu g 'cop' bangku kat  kelas pulak
Adik nak duduk depan..xmo dok blkg..udah la kecik molek gitu
Hikhik
Semoga Tahun ini Adik bljr dgn lbh gigih...sbb exam SPM bakal menanti
Semoga kejayaan menjd milik Adik...
IBUAYAH sentiasa mendoaknnya
Aaminnnnn
Banner alu-aluan kpd semua murid2..

'Adik punya'...penoh bonet kete

Kelas Adik ditahun 2014

Adik dalam kelas...'tulis tanda' itu meja dia.!(^_^)
© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™