Bahan-bahan:
*2-3 keping dada ayam boneless- atau apa2 bahagian
*3 inci halia - parut
*3 ulas bawang putih - parut
*3 sb madu
*4 sb kicap manis
*1 sb gula perang
*1 sk garam
Cara-cara:
1.Cucuk2kan ayam menggunakan garfu.
2.Satukan semua bahan dan perap lebih kurang sejam atau lebih dalam peti sejuk.
3.Panaskan non-stick dengan sedikit minyak dan panggang ayam tadi. Tutup kuali dan sesekali balik2kan ayam.
4.Curahkan lebihan kuah perapan ke atas ayam dan sentiasa dibalik2kan agar masak sekata dan berkilat.
5.Dah masak, angkat, hiris2 dan hidangkan. curahkan lebihan kuah ayam tadi.

7 comments:
ratah pun sodap chicken wing tu!
Salam kak atie!! kita kalau buat sendirik leh adjust manis dia tp kalau mkn kat kedai manis sgt! ehehe
salam kak atie..
bila2 nak try buatla chicken teriyaki ni, tak tahan duk tengok org lain buat je nih..hik2..
salam Ena...mmg sedap Ena,k.atie ratah jer...
salam ika...betui tue,klu msk sendirik...bole adjust2!
salam zaiy...moning!!cuba jgn x cuba tau...pastu antar kt umah k.atie cikit!
... nice..............
Post a Comment