Bahan-bahan ( loyang 10x10 inc. )(sumber:K.FidaMYR)
250 g tepung Hoen Kwee (putih)-(1 sb rata=10 g)
450 g gula halus (2 1/4 cwn rata)
2100 ml santan pekat (drpd 2 biji kelapa)
1 sk garam
3 sb serbuk koko
Cara-cara
Satukan kesemua bahan ke dlm mangkuk kecuali koko dan dibahagi 2. 1 bahagian di campur koko.
Masak adunan dlm periuk yg berasingan sehingga pekat,licin dan kelihatan meletup2. Matikan api.
Marblekan adunan berselang-seli warna hingga habis di dlm loyang yg bergris.Sejukkan.
Siap utk dipotong dan dihidangkan.
Cara2 ke 3 hendaklah dilakukan dgn cepat kerana adunan cepat mengeras.
2 comments:
salam kak... tahniah byk menang ga.. rezeki tuh! cantik la talam marble akak.., tpg tuh pong kite ader lg.. nila ntah nk abeskan..
salam kak atie..sedap kan talam marble kak fida ni..lama xwat..minta ciket
Post a Comment