Sunday, December 4, 2011

Kandungan Sebungkus MEE SEGERA.Ada Berani?

Salam semua.ingin atie kongsikan 1 info yg atie jumpa kat blog kengkawan gak(dh mintak izin tau!) iaitu ttg MI SEGERA..xkisah la mee maggie/Cintan/mee sedap ke.
Dulu2 mmg poberet nih tp bila dah trbaca info camni...terus xmo beli dah trutama tuk anak2 atie yg masih belajar tu.Dulu antara jajan yg wajib ada tuk Adik sbb katanya tgh malam lapar kat asrama...blh terus rebus maggie.
Next... TIDAKKKK tuk maggie.
Alhamdllh la pelajarannya x merosot dok balun maggie mlm2.hadoiiii !..mmg sedap klu malam2/time ujan2 masak maggie..tambah ciliapi sikit,semangkuk pon xcukup.hihi.
Pasni klu blh kurangkn..kurangknlah makan trutama ngan anak2 kita tu,kasihan depa ...entah apa2 kita bagi depa makankan!
Korang camna....suka makan ke?

kredit tuk izan(http://sweetomoide.blogspot.com )atas info yg dikongsikannya ini.TQ

30 comments:

Cik Rose Cute said...

Bahaya nie...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tu la pasai...

EmbunRosaliza said...

bila tgk bhn2 tu sama lak ngan yg di tampal di klinik kesihatan benda2 yg ada dlm rokok eee takut tgk

Kaz said...

Salam Kak Atie, patutlah mcm2 penyakit yg ada sekrg ni. Rupa2nya segala bahan kimia dok ada dlm badan kita. Kaz mmg tak brp gemar makan Maggie tp sekali sekala tu teringin juga. Maggie perencah kari kalau dipecahkan telur dan dipotong cili padi, aduhai sedapnyalah. Tp sekrg tak berani dah. Tq for the info ya Kak Atie.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rosaliza..mmg pon,org yg hisap rokok pon xmo berhenti gak.
Alhamdllh,HB xmerokok...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kaz..mmg sedap mee maggie kari..dulu pon k.atie suka gak mkn :D.Skrg dah insaf lar...

Kak Rose said...

Atie, tq for sharing... tentu ramai yg x tau banyak menda bahaya dalam meggi ni!

Acik Erna said...

Assalam atie..terima kasih kongsikan disini..banyak bahan2 yang tidak boleh dimakan...rupanya

Cendana Kasih said...

alamak...baru jer tingin nk makan megi....

Citarasa Rinduan said...

selamat mlm kak atie ku sayang

lama ayu tak singgah sini, agak2 bayu laut terbangkan ke sini..
hehehhe..
thanks sebab singgah ke blog ayu time ayu tak ada dirumah ya

dan terima kaish syer ttg bahaya maggi..

ayu mmg tak berani nak makan

fieda said...

tu la kak atie mmg ramai yg gemar mkn maggi ni...tp bahaya untuk kesihatan leih baik la kita tinggalkan..

maz said...

tpi kat umah ni memang stok mgi ni sntiasa ada...huhuu...dh thu sbnarnya betapa xeloknya mgie tu..perut kita nk hadap mgie tu amik msa 3 mnguu..tpi dukk mkn jgkkk..npaknya nk kna stopppp..katakan tidak pada MAGGIE ye kakk...mksih kak kongsi info ni..

Cheq Sue said...

mmmmm...nasib baik la saya ni memang x suka meggi2 ni... kalau kat rumah memang xde stok la... menakutkan je..

wan nurul hezrina said...

mcm jadi ketagih ek.tapi mmg dah kurang makan dr bujang2 dulu.huhu

intan morsalin said...

pergh...patutla sedap..rupanya sume bahan bahaya...nape la dijual jgak kan..patutnya pihak bertanggungjawab kena wat something la kan...kita di sogok ngan iklan yg mee segera ni sedap n berkhasiat..tapi kat belakang...bratur racun nak masuk badan...huhuhu

anymz said...

terimakaseh atas info ni atie..baru plan nak makan maggi je sbb akak tggl sorang..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Rose..sama2.mmg bahaya sungguh..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Erna..betui tu!memudaratkn tubuh badan kita.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Noorma...:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ayu...best ke g bercuti?mesti anak2 happy semua kan.Tu la pasai..mmg membahayakn..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fieda..remaja2 yg dok sekolah asrama mmg suka simpan stok maggie nie.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam maz...biasa nya setiap rumah mmg ada simpan stok maggi tuk waktu2 kecemasan kan.K.atie dulu pon camtu gak..skrg takut dah.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam cheqsu..baguihnya xmakan maggi...atie entah bape paket dah makannya sbb dulu xtahu ttg keburukkannya.:(

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam hezrina..ha'ah k.atie masa bujang dulu pon rajin makan maggi gak..hadoiiiii

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam intan..sapa yg xmau untung biz kan?kita ni yg xreti2 nk berhenti makan trutama anak2 yg masih belajar tu.Syarikat dok kira untung,kita yg makan maggi..dok brdepan ngan maut.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.anim...masak benda lain la kak.msk nasi & goreng telur pon dah sodap!:)

Mala Entily said...

aduhh....kena kurangkan mkn mee segera la lps nie...hehehe....harap kak atie sudi follow blog sya balik ye...

Sofya said...

tapi itulah yg budak2 sedap sangat2 sampai kadang tu takda idea dah nak bangkang..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam mala..jgn kurangkn..terus lupakn :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam sofya..betul tu!

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™