Monday, October 15, 2012

Kek Coklat Dalam PEMANGGANG AJAIB

Salam semua...
Hari isnin yg mendung....yg sejuk....& yg mendebarkn atie.Sbbnya hari ni hari akhir Adik exam PMR...paper mate 1 & 11 serta kemahiran hidup.
Semoga dipermudahkn Adik menghadapinya..Aminnn
Okeylah,
sebenarnya nk citer ttg percubaab kedua atie buat kek coklat menggunakn PEMANGGANG AJAIB ni...mmg elok  naiknya!tp 'mukanya' xbape nk licin (^_^)
Aritu atie tak menngunakn 'acuan putih' tu..
curah terus lam pemanggang tp lupa nk snap gambo.Dah tak sabar nk rasa...kejadiannya pon elok gak...elok mengebu.
Tp jgn sapa2 nak lak....habih dah.Saje nk post kat blog lak...aritu kat FB.
Klu ada sapa2 yg berminat dgn PEMANGGANG AJAIB ni
...jgn lupa KLIK jer gambar pemanggang kat atas belah kanan tuk pm/email atie.
Terima kasih
(sumber:maaf dah lupa namanya tp jumpa kat FB resepinya,klu atie jumpa nama empunya resepi ni akan atie taipkn.Klu tuan punya resepi trbaca blog ni..izinkn atie kongsikn kat sini ya.TQ)

Bahan-bahan:

1 cwn gula,
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan minyak atau marjerin yang dicairkan
3 biji telor
1 cwn tepung gandum
1 s/t baking powder n soda bkrbonat

Cara menyediakan...


Semua tu dicampur jadi satu dan masak atas api yg kecil menggunakn PEMANGGANG AJAIB...agak2  sebati & masak...matikan api dan biar suam adunan tu.Maf la atie tak set masa tuk msk kek coklat ni sbb main intai jer.Tp resepi mmg simple sgt..klu nk isi toping atasnya pon blh..lg sedap!

44 comments:

Falsya said...

mcm2 kan leh wat ngan pemanggang ajaib tuh..sedapnye kak atie...;)

Saya Disini said...

wah,,boleh buat kek ye dlm pemanggang tu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Falsya...betul tu cuma xleh panggang kamben sekor la..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Saya Disini..InsyaAllah blh,memudahkn keje..kdsg2 malas nk cuci oben :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

pelbagai guna ni..

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum...
atie.. sama la kita.. tapi nani dah relaks skit dada ni.. sbb last paper kan.. berserah je la.. :) ape pun.. diorang dah cuba yg terbaik.. semoga semuanya berakhir dengan kejayaan.. insyaALLAH.. :)
sedapnyeeee.. nak seketul.. :P

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

nuyui#

Betul tu yui...pelbagai kegunaanya!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

JassNani#

Mmg lps ni rasa lega sgt...semoga pljr2 form3 semua akan berjaya mendpt result yg cemerlang.Aminnn
mak buyung jgn ngences ya..habih dah :D

Liza said...

mmmg betul2 ajaib ni....ekekekee

Mala Entily said...

mmg ajaib lah pemanggang nie kak atie sesuai dgn nm nya. mala belum lg try baking tapi sllu panggang daging...mudah dan senang.


Semoga anak kak atie dan sukses dalam peperiksaan...:)

Rai Ourkizuna said...

biar tak licin kak..asal rasanya sedapp..mudahh..hehehe..

good luck utk adik..semoga berjaya menjawab soalan dengan baik..

Rozita said...

moga dipermudahkan menghadapi peperiksaan.. best tapi mana la duitnya tak nampak lagi ni..

KakNi said...

azatie, saya dah email tapi lupa nak tulis nama lah... heheheh... email saya goncarian@gmail.com

best lah pemanggang ajaib nih..

Fiza Nordin said...

wow!!! mau tp bajet blum mengizinkan...i'Allah akan adalah rezekinye tu nnt, kan....!

Ucu Faridah said...

As salam atie...yg penting dah licin masuk perut..
sampai hati tak tinggal 1 pun utk ucu.....:(

Aishah Jahirah said...

guna pemanggang ajaib tu menjadi ye....mmg multipurpose pemanggang ajaib ni..

Kesuma Angsana said...

wah terbaik ni

cHeRyNa PiReS said...

simplenya!!! suka pulak..macam nak buat...tp kena pakai pemanggang ajaib yeee...

umi's cup cake said...

Salam kak azatie,
bestnya kek tu nampak gebu...nanti nak cuba jugak la...

Zana Adieyza said...

zana pun berdebar sbb anak buah zana last exam PMR hari ni.. hope semua pelajar yg dah berusaha bersungguh2 akan dapat keputusan yg cemerlang..

pemanggang ajaib tu mmg ajaib la.. macam2 boleh dibuatnya.. hehehe

Amie said...

memang betul2 ajaiblah....

EmbunRosaliza said...

Assalam atie, mmg ajaib pemanggang, serba guna.

Cendana Kasih said...

amboi...bestnyer..brapa hengget satu benda ajaib ni kak?

Nafira usof said...

waaahh.. betol2 serbaguna nih~

Qhaifa Nur said...

banyak betul kegunaannya...
seronoknya.....

ieedaz @ mama_isha said...

wahh mmg ajaib sungguh pemanggang ni..:)

Kak Nik Ja said...

mari3x..beli pemanggang ajaib...memang berbaloi...akak tak pernah terai lagik bakar muffin..nanti nak coba..akak suka guna buat bakar ikan dan ayam..lebih moist dan lebih lembut...memang selalu guna pemanggang ni..senang

syiela said...

pelbagai guna.. mmg berbaloi-baloikan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

senangnya ada pemanggang ajaib ni ye atie.. mcm2 boleh digunakan..

IntaNBerliaN said...

wah bagus pemanggang ni.. mmg ajaib.... siap leh masak kek..

Cikgu Ma said...

nampak sedap kak...akak, nak kongsi satu rahsia..saya tak pandai buat biskut, kek, apam bagai...hehe

harap lerr xdapat somi suka makan bnda2 ni..

masak lauk pauk, ok..beres..tp kalo kek ni semua adoi...liat bebenor..saya x suka makan, jd x suka nak buat...hhehehehe

UmmiSyarni said...

Mcm tu pon boleh yer.blh try nnt kalau rajin.hihi...

faa.rosli said...

creative2...uniks

TiranaAduka said...

memang ajaib pemanggang tu.tambahan pula kalau yg buat kueh tu...sis

adyna said...

sesuai dgn nama nya yg ajaib..
mcm2 boleh masak..

akak kedai nasi vanggey tu dekat ngan sek perempuan methodist

adyna said...

sesuai dgn nama nya yg ajaib..
mcm2 boleh masak..

akak kedai nasi vanggey tu dekat ngan sek perempuan methodist

PinkUmmi said...

pemanggang ajaib yg serbaguna.....

Saleha said...

salam kenal kak, saya follow sini


wah pemanggang ajaibni bleh wat kek rupanya.. saya ada satu tp taktau plak bleh bakar kek kat dalam
nnt nak cubalah :)

SeputihSalju said...

mcm2 blh buat ye dgn pemanggang ajaib tuh.. best lah...

AZLINA said...

Assalamualaikum Atie..mmg betul la yg akak dengar boleh buat kek. nampak elok naiknya..kalau ada budget lebih nak jugak sambar satu ni..

QA's ~ mamapapa said...

brapa rm pmanggang ni,kak?

QasehnyaRania said...

menarik ni :)

FiZ said...

salam.baru buat tdi.ada amik resipi akak sma.alhamdulillah.senang n menjadi.lepas ni boleh buat lgg ;)

Fezry said...

nak buatla resepi kek. saya ada happycall jumbo grill beli melalui qoo10.my. skrg dorang offer silicon tool spatula/ spoon / brush rm12.40. ceramic pot set offer from rm220++ free shipping.

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™