Saturday, October 13, 2012

Skrin Laptop Rosak!

Salam semua..
Slmt berhari mmgu juge.Hadoiii..entah apa la silapnya,skrin laptop lak meragam...biasa elok jer.Call adik llaki atie yg keje tecnision komputer semlm,bila bukak laptop..gambar xkuar
,katanya maybe skrin rosak kot....pg tadi g Teluk Intan k kedai komputer mmg sah skrin rosak.Melayang la rm400..kena ganti skrin baru.Tak tau la bila siapnya
Laptop atie jenis yg murah jer...cam gambo bawah ni ha...kaler hitam.Dibeli oleh MyLaling tuk Adik(anak pompuan) masa Adik dpt 5A dlm exam UPSR dulu.
 Skrg kat umah atie guna komputer yg gambar kat bawah ni la...gedabak skrinnya.Gambar pon besau2 nooo.Puas negok (^_^).
Trkial2 la guna semula sbb menjak ada laptop..jarang guna komputer nih!.Saat2 kecemasan cam skrg...blh la digunakn.Keyboard pon br beli yg baru tadi sbb keyboard yg lama...huruf byk hilang(ganasnya taip ya..hihi).
InsyaAllah,nanti akan brkunjung ke umah korang semua..la ni nk msk dulu.Emm..arini lewat lak ke dapo.Menu?Lom tau lg..tgk apa yg ada lam esbok :)



p/s:cuaca  arini..hujan,dah sidai kain awal pg...trpaksa angkat semula.

19 comments:

Falsya said...

sshkan kalau screen rosak kak atie..nasib baik ade pc..;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Falsya#

Tu la...camna leh rosak tak tau la.Melayang duit HB..:(

kak tini (umialya) said...

skrin leh rosak jugak ya?

Norhaizan hakim said...

Tak kisahlah macam mana rupa pc tu..janji boleh guna.

QasehnyaRania said...

sama mcm saya..huhu
n3 xda...jejak kwn2 guna phone je ni.

nk update psai pmanggang n msakannya..hehe
dh selamat sampai kak ...tenq ;)

Cikgu Ma said...

dah lama tak guna pc rasa macam kekok...harap lappy saya sihat sepanjang masa...hehe

LinRosly said...

Assalamualaikum Atie :D
Alahai! Cik Atie sayangggg!!! tukar jer yang baru...hehehehe

Kalau ganti skrin pun ok gak...kadang2 bila kita dah guna lama mesti ada perasaan sayang...

ieda said...

ieda suke pakai komp dari laptop sbb laptop nie sensitive lebey dari komp ;))

ummiross said...

Atie, bestnya skrin yang besar gedabak tu,sesuai untuk orang macam ummi juga ni, yang rabun manja2 gitu, hhehe..

Cikgu Ma said...

akak..petua akak guna pucuk manis tuk lebatkan rambut tu, betul x pucuk yg kita bleh buat masak lemak..bunga dia kecik2 dan selalu boleh main buang anting2...huhu...kena tanya detail macam ni takut salah pokok..hehe..kalo x salah tempt saya panggil asasin...

nak cari pokok bunga raya susah dh kak, kalo ada org x kasi amik nak ramas...jarang sangt jumpa org tanam pokok bunga raya sekarang ni

izan mama mia said...

saya pun gn pc jer..skrin besar puas tgk..hihihi..

nnt nk wat entry sebut nama kak atie..mai laa jenguk yer..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

skrin beso lg puas nengok kan kak atie heeee

adyna said...

tu la..semalam lagi hujan lebat.. dina nyer netbook pun anto repair..nie pinjam en babah punya

Salmiza said...

pc lg lasak... Tp skrin rosak nk kena btlkan jgk...melayang rm...:-)

Aishah Jahirah said...

skrin netbook saya pernah pecah,mmg seksa ...huhuu

Ummu Muhammad said...

kite keybopard lappy rosak..muhammad kopek satu2..menciii ;(

nuyui a.k.a miss YUI said...

beselah tu..dia pon sakit gak kan kak..hihi.

Myra Jay said...

Kalau skrin besaq memang puas tengok :D

QasehnyaRania said...

blom pulih...huhu
sakit mta guna hp..
skrin tecik..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™