Tuesday, February 21, 2012

Menu Hari Ini.

Salam di hari selasa semua.Dah puas kita makan sup sayur bebola fishball...kita mkn ulam lak ya.Sebenarnya atie ni klu mkn WAJIB ada sayur/ulaman...br selera nk mkn.Kdg2 masak nasi goreng,atie saje tabur kcg pjg yg muda kat atasnya..br MYLaling makan..hihi
Umah atie ni xlar mcm umah kengkawan semua...hari2 msk best2.Biasa la menu org kampung.Inilah juadah kami tuk hari ni + balance sambal udang semlm pon ada lg...atie panaskn buat nambah lauk.Ayam goreng berempah buat 4 ketul jer & goreng sayur kubis tuk buat kuah.kang mkn kering jer nasi :D.
Sayur kcg ni,atie suka pilih yg muda2 tuk buat ulam...klu dimasak tu kurengggg la atie mkn.Sambal kelapa tu pulak lg sedap klu diperahkn sdkt air limau nipis..emmm sedapnya.
Jemput makan semua...!

35 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

elok benar untuk tghari ni..

Amie said...

Selamat tengahari Atie... nampaknya lauk hari ini sudah cukup menyelerakan! Memang sedap kacang panjang tu, rangup & wangi kan....tambah lagi makan dengan sambal kelapa.

Kaz said...

Salam Kak Atie, tunggu ya, kejap lagi Kaz sampai nak makan tghari kat rumah Kak Atie, hehe.

Zana Adieyza said...

kak tie, zana nak singgah makan sama kak tie ni.. hihihi.. kak tie suka tau letak gambar makanan yg sedap2.. jeles...

ajumohit said...

saya makan ikan keli masak cili api ngan pajeri terung tadi, nyum2 sedap tgk menu kak atie ni

anitadiana said...

tie..lama tak temgok sambal kelapa tu tie..dulu-dulu kalu ada kenduri kahwin mesti buat sambal kelapa ne..punya lah penat nak kacau..kena api pelahan2...betul tak tie..ke tu serunding kelapa...keliru lah tu..

ieda said...

sambal kelapa tuu sedap sgt2 kak .. makan nasi panas2 perghhhhhhh ;)

kakyon said...

lauk pauk sedap2..pingan pun cantik..bertambah selera makan..

Qhaifa Nur said...

suka sangat ayam berempah tuh...

yana-feehily said...

salam kenal.. :)

wah..bestnya ayam goreng berempah tu..

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..emmmm simple tapi sungguh sedappppp dan gandingan yang sempurna...

umiyumi said...

Salam Kak Atie.. sedapnyaa kacang panjang tu. kat sini jarang jumpa. kalau ada pun seikat mahal sangat dalam RM12+ mcm tu :p

Mishter Izwän said...

first time kat sini.

sedap menu hari niee. sape msk

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nuyui...nambah2 mkn sbb ada ulam ngan sambal kelapa..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amie..,jarang gak buat camni sbb HB bkn suka mkn ulaman camgini..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kaz..puas tggu xsampai2 pon kaz :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam zana..menu org kampung jer.Jemput makan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Aju..k.atie pon suka gak ikan keli tp goreng/sambal jer..klu buat gulai ni cam kurengggg nk makan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anita..bkn sambal kelapa org kenduri tu.Nie sambal kelapa cam buat sambal belacan tp tambah kelapa & tumbuk jer..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ieda..mkn nasi panas2 ngan ulam kcg & sambal kelapa mmg best!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak yon..pinggan buruk jer kak.hihi

amiey lee said...

Kak atie sedapnye

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nur..k.atie pon suka ratah2 bumbunya tuh..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam yana...salam perkenalan dr kak atie gak.Terima kasih singgah ya.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ninie...juadah yg mengikut selera kami jer ni Xtau la sempurna ke tak..hihi.Tp nambah2 la nasik tghari tadi..:D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam umi..mahai gak kcg pjg kat sana ya.Kat sini masih murah lgi..seikat xsampai la 2 henggit tp k.atie beli 4-5 btg jer..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam izwan.Terima kasih singgah ya.Akak lar masak..dah hidup brkluarga dik...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam izwan.Terima kasih singgah ya.Akak lar masak..dah hidup brkluarga dik...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Amiey...menu kampung jer.Nk jemput Amiey pon dah habih :D

Ros said...

Salam azatie,

Dah bukak selera Kak Ros dah nih.....sambal kelapa tu macam man rasanya pedas ka azatie...?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Ros,klu tang sambal tu ikut selera masing2 nk isi ciliapi byk mana.Kt umah atie mmg 1 family kuat mkn pedas kak..hihi

LYAfrina said...

MENU Y SIMPLE..TP SGT MELEKAT DI HATI

adyna said...

nampak simple tapi menu sihat nie ^_^

fieda said...

alamak..saya dtg lambat la...mesti dah hbis kan..

anisalya said...

sedapnya makanan...

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™