Tuesday, May 8, 2012

GOOD LUCK ADIK!


Salam semua.SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN KPD ADIK(anak pompuan atie) yg bermula hari ini hingga 15 Mei nanti.
Semoga diterangkn pintu hatinya & dipermudahkn oleh Allah.Aminnnn
Sebagai Ibu..atie sentiasa mendoakn yg trbaik tuk anak2 atie.Untuk ibubapa yg mana anak mereka sedang /akan menjalani peperiksaan...Xkisah la exam awal tahun/akhir tahun/UPSR/PMR/SPM/STPM/STAM
Disini atie kongsikn apa yg atie selalu amalkn bila anak2 menjalani exam & rasanya elok juga ibubapa diluar sana mengamalknnya  juga  .Sama2lah kita mendoakn yg  terbaik & kejayaan anak masing2.

KETIKA ANAK-ANAK SEDANG MENJAWAB SOALAN DI DEWAN PEPERIKSAAN.

Ibu atau bapa di rumah pula lakukan amalan ini:-

1. Ambil Wudhuk.

2. Mengadap kiblat.

3. Baca Syahadah - 3x

4. Al- Fatihah - 1x

5. 3 Qul- 1x

6. Surah Insyirah - 1x

7. Selawat Atas Nabi - 10x

8. Baca Surah Yassin - 1x

9. Baca Surah Insyirah 100x.

23 comments:

fiQ'Ra said...

yup, semua amalan tu if buat, insyaAllah di permudahkan Allah ;)

Masya said...

semoga segalanya dipermudahkan amin...

Watierman said...

Assalam Dik Atie...ya mudah2an anak2 kita dapat menjawab semua soalan dengan tenang dan lancar...Insyaallah!Amin!Good Luck Buat Adik ya!!!

Kakzakie said...

Kakak memang amalkan ini atie tapi sampai kadang tersasul sebab sambil kerja. Tapi kalau uzur kakak zikir dan selawat je...

Anak kakak pun semuanya sedang periksa lagilah yg form 1 ada trial exam utk SIB (Sijil intensive bahasa - kalau sekolah aliran agama ada)

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah adik berjaya... ank2 kak tie pndai2.. :-)

Amie said...

Aduh Atie....
sungguh terharu dengan peringatan ini, Amie terlalu fikirkan result anak murid, sampai anak sendiri pun dilupakan....

Acik Erna said...

salam atie..anak acik un sedang periksa..sehingga 16hb nanti..
terima kasih aite..kongsi disini..

Salmiza said...

time exam cikgu macam kite mesti ngantuk...sbb x buat apa2 hanya jd JAGA...:-)

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

SALAM FIQRA..iNSYAaLLAH

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Masya....Aminnnnn

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Kak Watie..InsyaAllah kak.Semoga anak2 kita beroleh kejayaan yg cemerlang dlm exam mereka.Aminnn

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

kak zakie...Alhamdulilah kak jika mengamalknnya.
Semoga anak2 akak & atie brjaya dlm exam mereka.Aminnnn

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

IntanBerlian....sama2 kita panjatkn doa tuk kejayaan anak2.Alisha [pon blh gak ina doakn semoga terang hatinya utk membaca & mengenal huruf.
Aminnn
Xder la ina...anak2 kwn blogger lain pon semuanya pandai2....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Amie...tu la sama gak mendoakn kejayaan anak murid.Klu mereka brjaya dpt mengharumkn nama sekolah :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

K.Erna ...semoga anak2 k.erna brjaya dlm exam mereka ya.Aminnnn

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salmiza..betui tu tggu anak murid jwp kertas periksa...cikgu dok trhanguk2 kat depan.hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

iena...terima jemput join GA.InsyuaAllah,akak join.TQ

Nida said...

Semoga adik berjaya... Insya Allah.

Thanks K.Atie kerana berkongsi info :)

~~zana@pb~~ said...

Insyaallah, adik boleh. Terima kasih atie kongsi tentang amalan ni, boleh amalkan ni.

Che Rosliza Che mat said...

Mudah-mudahan...Amin..

fieda said...

sgt berguna kak atie entry ni buat saya sbb asyraf nk ambik exam besar kan taun ni..

anitadiana said...

semoga adik dapat jawap..tak pernah ita buat..tq tie..

© Azatiesayang | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™